Élet-Stílus

Afganisztánba kapcsolták Klinsmann-t

Jürgen Klinsmann a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn műholdas televíziós kapcsolás segítségével üdvözölte az Afganisztánban állomásozó német katonákat, akik kérdéseket tehettek fel az Ecuador ellen készülődő együttes vezetőjének.

Németország mintegy 2500 katonát állomásoztat az afganisztáni nemzetközi békefenntartó erő (ISAF) kötelékében. Német katonák négy éve vannak a közép-keleti országban, nemrég új észak-afganisztáni táborukat támadás érte, Kunduzban és Fejszabádban járőröző katonákat sebesítettek meg.

A közvetítő kocsit a németek kabuli táborában állították fel. A kivetítőket itt lepedők helyettesítik, a katonák a szabad ég alatt, álcázó öltözékben nézik a meccseket. A német zászlókat ők is lobogtatják, éneklik a német himnuszt, s a sörfogyasztás is megengedett – számolt be a kabuli hétköznapokról Thomas Kassat törzsőrmester. “Sokan vagyunk futball-őrültek, s biztos a stadionban lennénk, ha otthon lennénk, így azonban ötezer kilométer távolságból szorítunk a sikerért” – tette hozzá.

A kabuli kapcsolás Klinsmann és Roland Eitel tanácsadó ötlete volt, Kabul jelképesen az összes külföldi német katonai állomáshelyet képviselte.

A szövetségi kapitányt a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hétfői sajtókonferenciájáról kapcsolták Kabulba. Öt katona tehetett fel kérdést Klinsmann-nak, s egyikük azt tudakolta, hogy marad-e szövetségi kapitány a világbajnokság után. “Az sokban függ a világbajnoki szerepléstől” – közölte Klinsmann, kinek csapata kedden Ecuador ellen lép pályára Berlinbe. A legjobb 16 közé már bejutott németeknek győzniük kell, ha csoportelsők akarnak lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik