Élet-Stílus

Ausztrália meglepheti a címvédőt?

Japán-Horvátország 15 óra

Mindkét csapat számára létfontosságú meccsről van szó, hiszen a japánok és a horvátok is vereséggel kezdtek. Ha valamelyik válogatott pont nélkül fejezné be a találkozót, akkor gyakorlatilag lemondhatna a továbbjutásról. Zico játékosainak már csak azért is hajtaniuk kell, mert utoljára a brazilokkal meccselnek a csoportban.

A japánok jól kezdtek első meccsükön, de aztán leült a játékuk és szinte a semmiből szerezték meg a vezetést. A későbbiekben sem tudtak felpörögni, és Ausztrália megérdemelten győzött. Nakatáék az egész mérkőzés alatt a védekezésre koncentráltak, alig volt átgondolt támadásuk. Japánban persze nem díjazták a csapat teljesítményét: Zicót elsősorban a taktika miatt kritizáltak. A jelek szerint a brazil legenda sem volt megelégedve, hiszen 4-4-2-es felállásban játszatja az első meccs 3-5-2-jével ellentétben a japán válogatottat.

A délszlávok vasárnapi ellenfelükkel ellentétben már az elsőre jó teljesítményt nyújtottak, és úgy kaptak ki a címvédő braziloktól, hogy a mérkőzés nagy részében kiegyenlített küzdelmet láthattunk. A három pontról végül Kaka döntött egy zseniális egyéni akció végén.

A csapat egyik kulcsjátékosának, Niko Kovac-nak egyelőre kérdéses a játéka, mivel a brazilok ellen lesérült.


Ausztrália meglepheti a címvédőt? 1

Ronaldónak bizonyítania kell (AP)

Brazília-Ausztrália 18 óra

Az ausztrálok abban bíznak, hogy sikerülhet megszorítani a világranglista-vezető címvédőt, ám reális esélyük erre csak akkor van, ha a Ronaldinhóék egy nagyon gyenge napot fognak ki. A selecao az első körben nyögvenyelősen ugyan, de bezsebelte a három pontot, és ezzel le is tudta a papírforma szerint legnehezebb mérkőzését a csoportban.

A braziloknál Ronaldo játékára mindenképpen érdemes lesz figyelni. A szövetségi kapitány ugyanis jelezte, hogy nem szívbajos, és bármikor kikerülhet a kezdőből a „Fenomén”. Egyes hírek szerint, ha Ausztrália ellen sem nyújt elfogadható teljesítményt, a harmadik csoportmeccset a kispadon kezdi.

Parreira csapatának javulnia kell, ha idő előtt be akarják biztosítani a továbbjutást, hiszen az ausztrálok rendkívülien magabiztosak. Harry Kewell például azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem aggódik. „Tudjuk, hogy kikkel állunk majd szemben, de a saját játékunkat fogjuk erőltetni akkor is, ha a címvédő az ellenfél.”

A két válogatott legutóbbi találkozóját a 2001-es Konföderációs Kupán nem kis meglepetésre 1:0-ra az ausztrálok nyerték.


Ausztrália meglepheti a címvédőt? 2

Henry-tõl is jobb teljesítményt várnak (AP)

Franciaország-Dél-Korea 21 óra

Nem kicsi a tétje a nap harmadik meccsének. A legutóbbi világbajnokság negyedik helyezettje ellen kell a franciáknak legalább egy pontot szerezni, ha nem akarnak olyan csúnyán lebőgni mint a távol-keleti tornán. A franciák utolsó vb-góljukat még Petit révén szerezték a 98-as döntőben.

A dél-koreai csapat a kimagasló eredményt nem kis részben a hazai pálya előnyének köszönhette. Azt is le kell azonban szögezni, hogy a Ahn-ékat manapság sem szabad lebecsülni, annak ellenére, hogy az első meccsen még nem ment a játék. A vb-újonc Togo ellen 2-1-re Dick Advocaat csapata, ám egészen addig nem bírtak az afrikaiakkal, míg egyiküket a bíró le nem küldte a pályáról.

A franciák leszerepeltek az első meccsen, annál rosszabbul azonban feltehetően nem tudnak játszani. Ráadásul égnek majd a bizonyítási vágytól Zidane-ék, hiszen az otthoni sajtó jó szokásához híven nem kímélte őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik