Élet-Stílus

Külügyminisztere serkenti az amerikaiakat

Az eddiginél jobb teljesítményre sarkallta az amerikai válogatottat Condoleezza Rice külügyminiszter, aki olasz kollégájával szótváltott a ma esti olasz-amerikai meccsról is.

“A hétfői teljesítménynél jóval többre van szükség, ha nem akarunk idő előtt búcsúzni a világbajnokságtól” – jelentette ki a State Department vezetője.


Condoleezza Rice az iráni atomválság és a guantánamói börtönviszonyok mellett szinte természetszerűleg a németországi labdarúgó-világbajnokságról is beszélt Massimo D, Alema olasz külügyminiszterrel péntek esti, washingtoni találkozójukon.



A témát az amerikai diplomácia vezetője hozta szóba, annak ellenére, hogy maga is elismerte: a fociban távolról sem olyan jártas, mint a diplomáciában. Tette ezt mégis azért, mert a két ország válogatottja szombaton este Kaiserslauternben – különösen az Egyesült Államok számára – sorsdöntő mérkőzést vív egymással.


Condoleezza Rice az olasz külügyminiszterrel való találkozóját használta fel arra, hogy az amerikai tizenegyet az eddiginél jobb játékra sarkallja. Az újdonsült olasz külügyminiszter meglehetősen diplomatikusan kommentálta Rice szavait, azt hangoztatva: “óvatosak és elég okosak voltunk ahhoz, hogy a szombat esti mérkőzés előtt találkoztunk. Így egyikünk sincs rossz hangulatban, s ebből a szempontból semmilyen árnyék nem vetül országaink viszonyára.”


Az amerikai válogatottnak alighanem szüksége van Condoleezza Rice buzdítására. Az Egyesült Államok csapatán ugyanis csak a győzelem segíthet, miután első mérkőzésén 3:0-ás vereséget szenvedett Csehországtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik