Élet-Stílus

Wanchope visszavonul a vb után

A 29 éves costa ricai támadó bejelentette, hogy a németországi világbajnokságot követően többet nem kíván szerepelni a válogatottban. Az A csoport utolsó mérkőzésén, Lengyelország ellen búcsúzik Paulo Wanchope.

Nem játszok többet a costa ricai csapatban a vébé után – mondta Wanchope. Úgy érzem most érkezett el az ideje annak, hogy átadjam a helyemet másoknak – tette hozzá.

Wanchope-éknak az Ecuadortól elszenvedett 3:0-ás vereség után már nincsen esélyük a továbbjutásra, és csak abban reménykedhetnek, hogy a szintén csalódott lengyelek ellen meg tudják szerezni első vb-pontjaikat.

A kiesésünk nem jelenti a világ végét. Természetesen nehéz megemészteni a történteket, de a foci már csak ilyen: az egyik csapat nyer, a másik veszít. Németországba érkezve arra számítottunk, hogy tovább tudunk lépni a csoportból, ez sajnos nem sikerült – nyilatkozta a csatár, aki minden idők legeredményesebb costa ricaija.

Wanchope-ra a legnagyobb hatással az ecuadoriak játéka volt. “Rendkívülien tapasztalt a csapat. A kapitány jól megszervezte a játékukat, és a helyzeteiket is belőtték. Mi kihagytuk őket és ez döntött a két együttes között.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik