Élet-Stílus

Sportcsomag a Passathoz

Sportcsomag a Passathoz 1

Elsõ spoilert szereltek a Passatra (vezess.hu)




Sportcsomag a Passathoz 2

Jól mutat a két, egymásba fonódó ovális kipufogó (vezess.hu)

Tavaly a világ talán legnagyobb tuningkiállításán a Las Vegas-i Sema Motor Shown, a Volkswagen több tanulmányautót is kiállított, köztük a Passat R-GT-t is. A látogatók érdeklődésén felbuzdulva a wolfsburgiak elkészítették a V-Line csomagot a középkategóriás modellhez.

A Passatra első spoilert készítettek, amely még jobban kihangsúlyozza a középen lefutó hűtőmaszk díszítést, annak ellenére, hogy az ezúttal nem króm, hanem matt szürke fényezésű. Mind a motor, mind a fékek hűtése jelentősen megnőtt a hatalmas nyílások kialakítása után, a tulajdonos így sokkal inkább meghajthatja kedvencét.

Az új hátsó lökhárító, bár diffúzort formáz, elsősorban látvány elem, akárcsak az új küszöbspoilerek. Ezzel szemben van aerodinamikai előnye a csomagtartóra szerelt aprócska szárnynak. Igazán látványos lett a két egymásba fonódó ovál kipufogóvég.

Velso néven futnak a 10 duplaküllős kivitelű 18 colos könnyűfém felnik, amikre a Pirelli szállítja a 235/45-ös abroncsokat. Ám nem csak ezek miatt gyorsabb kanyarban a sportcsomaggal a Passat, hanem az ültetőrugók miatt is. Ezekkel 25-30 milliméterrel kerül alacsonyabbra a Volkswagen karosszériája.

1850 euróba (504 ezer forintba) kerülnek a V-Line spoilerek Németországban, amikhez a rugókészletet 198, (54 000 Ft.) a felniket gumikkal, darabonként 262 euróért (71 000 forintért) adják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik