Élet-Stílus

Leiskolázták a szerbeket

Papíron igen kiélezett párharcot ígért a halálcsoportban az argentinok és a szerbek összecsapása. A gauchók ehhez képest már a hatodik percben megszerezték a vezetést, és ettől kezdve csak az volt a kérdés, hányat lőnek még a szerbeknek.

Jose Pekerman csapata fölényes, 6:0-s győzelmet aratott a mérkőzés végére teljesen széteső délszlávokkal szemben. Az argentin válogatott ezzel a teljesítményével egy csapásra az elsőszámú esélyessé lépett elő. Hátul bombabiztosan állt a védelem, a középpálya parádézott elől pedig a Crespo és Tevez is betalált, Saviola pedig gólpasszt adott. A továbbjutásuk szinte biztos, míg a szerbek a csodában reménykedhetnek.

A délszláv együttes erőssége a selejtezőkön a védelem volt, de a meccs előtt Petkovic szövetségi kapitánynak át kellett rendeznie a hátsó alakzatot. Nemanja Vidic néhány napja dőlt ki, Dragutinovic a bemelegítés során sérült le.

Hamar eldőlt a találkozó

A kezdés után azonnal kiderült, hogy az argentinok nem veszik félvállról a mérkőzést. A 6. percben egy zseniális Saviola szöktetést Maxi Rodriguez értékesített. A szerbek sorait a gól nem zilálta szét, de a támadásaikban nem volt átütő erő. Kezman és Milosevic teljesen felőrlődött a gauchók szorításában, és egyetlen egy alkalommal sem tudtak helyzetbe kerülni Abbondanzieri kapuja előtt. Az argentin portásnak nyugodt délutánja volt, hiszen az első 45. percben mindössze egyszer kellett védenie.

Az argentinok ezzel szemben brillíroztak, és félóra után a torna eddigi legszebb találatát szerezték. Riquelme labdáját Crespo sarokkal tette le az érkező Cambiasso elé, aki védhetetlenül vágta a léc alá a bőrt. Nem sokkal később ismét a szerb hálóban táncolt a labda. Az olasz bíró azonban – tévesen – nem adta meg, mert a partjelzője úgy látta lesen volt a Chelsea csatárja.

Nem kellett sokat várnia a lelátón helyet foglaló Maradonának az újabb találatra. Tíz perccel Cambiasso szépségdíjas gólja után Maxi Rodriguez duplázott. Saviola erőszakosan labdát szerzett az oldalvonalnál, majd befelé húzott. Lövését Jevric bravúrosan védte, de szerencsétlenségére a játékszer Maxi elé pattant, aki a kapufára passzolt. A labda a gólvonalon gurult végig, majd a menteni igyekvő szerb védőről bepattant. A harmadik argentin góllal el is dőlt végleg a találkozó.


Leiskolázták a szerbeket 1

Cambiasso a torna eddig legszebb gólját lõtte (AP)

A szerb feltámadás pár percig tartott

A második játékrész első perceiben a szerbek sokkal agresszívabb játékot mutattak, de megpecsételődött a sorsuk, amikor Kezman páros lábbal beleszállt Sorinba. Az olasz bíró habozás nélkül leküldte a pályáról a támadót.

Az argentinok innentől kezdve nyugodtan passzolgattak a középpályán, és néha a frissen becserélt játékosaik révén villámgyors támadásokat indítottak. A 78. percben az időközben becserélt Messi passzából Crespo is belőtte a maga gólját. Hat perccel később a szintén kispadról érkező Tevez két védőt is befűzött, majd ötödik alkalommal mattolta a teljesen tehetetlen Jevric-et. Újabb négy perc, és a Corinthians csatárja visszaadta a kölcsönt Messinek: a Barcelona fiatal sztárja a jobb alsó sarokba helyezett.

Az utolsó percekre teljesen szétesett Petkovic csapata, és örülhettek, hogy az olasz játékvezető nem hosszabbított sokat. Pekermanék már a nyolcaddöntőben érezhetik magukat, és ezzel a teljesítménnyel a torna nagy favoritjai. A szerbek hatalmas ruhát kaptak, és a szurkolók abban bízhatnak, hogy Elefántcsontpart ellen megmutatják a kedvenceik igazi arcukat.

Argentína-Szerbia-Montenegró 6-0 (3-0)
Gelsenkirchen, 50 000 néző
Bíró: Roberto Rosetti
Gólok: Maxi Rodriguez (6.) és (41.), Cambiasso (36.), Crespo (78.), Tevez (84.) és Messi (88.)
Sárga lap: Koroman (7.), Krstajic (42.)
Piros lap: Kezman (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik