Élet-Stílus

Újabb német a Chelsea-nél?

Costa Rica ellen szerzett góljával beírta magát a történelemkönyvekbe Philipp Lahm – az volt ugyanis a világbajnokság első találata. De nemcsak emiatt került szóba két topegyesületnél a fiatal szélső leigazolása.

A Bayern München 22 éves hátvédje nyújtotta idáig a legmegbízhatóbb teljesítményt a német csapatban. A védekező feladatait kompromisszumok nélkül teljesítette, és az előretörései illetve beívelései komoly veszélyt jelentettek. A második mérkőzésen is remekül játszott, őt választotta a FIFA a meccs legjobbjának.

Többen is figyelik a fiatal tehetséget a tornán, Jose Mourinho például ügyes játékosnak nevezte Lahmot. A londoni egyesület a hírek szerint már el is kezdett tapogatózni, hogy a 2009-ig érvényes szerződéssel rendelkező védő hajlandó lenne e otthagyni a bajorokat. Lahm saját bevallása szerint „még semmiről sem hallott”.

A balszélső poszton jelenleg a spanyol Asier Del Horno játszik, ám vele nincsenek megelégedve a Chelsea-nél. Első számú kiszemelt nem a német, hanem egy 33 éves brazil világbajnok. Roberto Carlos a torna után dönti el, hogy marad e a Realnál, vagy máshol folytatja pályafutását. Amennyiben otthagyja Madridot, ismét felmerül Lahm neve. A királyi klub néhány hónapja már jelezte, hogy érdekes focistának tartja a németet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik