Élet-Stílus

Hazacammoghatnak az Elefántok – Drogbáék kiestek

A vb egyik legjobb meccsét vívta egymás ellen Hollandia és Elefántcsontpart; a 2-1-re végződött összecsapás eldöntötte azt is, hogy a „halálcsoport”-ból a szerbek mellett Drogbáéké a második kieső csapat.

Nagy tempóban indult a meccs: a csapatok alig tartogatták a labdát a középpályán, nem volt jele a szokásos terepfelméregetős, nézőuntató ismerkedéseknek. Felváltva vezették a támadásokat az egyik és a másik oldalon. Komoly gólszerzési lehetőség még nem alakult ki rögtön, mert mindkét védelmi alakzat jól zárt, de jeleztek a felek: dűlőre akarják vinni a „halálcsoport” helyezéseit.


Aztán a hollandoknak volt nagyobb szerencséjük: a félidő felében, öt perc alatt szereztek két gólt. Ez néhány percig azért is küldte padlóra Drogbáékat, mert míg Nistelrooyéknak – a gólokat leszámítva – nem is volt komoly helyzetük, addig ők már 2-3-at addig elpuskáztak, és mire észbe kaptak, már kétgólos hátrányban voltak. Az afrikaiak megtettek mindent azért, hogy ne ilyen kilátástalan helyzetben vonuljanak be az öltözőbe. Küzdöttek, brusztoltak derekasan, és meg is lett az eredménye. Előbb egy óriási kapufa, majd egy klasszis gól.


A második játékrészre sokkal feltüzeltebben jöttek ki a fekete „Elefántok”: óriási tempóban ott folytatták, ahol nem is olyan régen abbahagyták. Helyzeteket dolgoztak ki, folyamatosan beszorították ellenfelüket. Tetszetősen, trükközve, képzett focistákhoz méltóan gyönyörű futballt bemutatva futottak az eredmény után. Drogba remek passzokkal hozta helyzetbe társait, de közülük többen is – főleg Romaric és Eboué – elpuskázták a ziccereket. A Chelsea sztárjának egy-két ígéretes pillanat adódott szembe a kapuval, de ő is túlizgulta az akciókat.



Hazacammoghatnak az Elefántok – Drogbáék kiestek 1

Van Persie nagy gól, nagy ünneplés

A hollandok védőkkel megerősítve csapatuk szerkezetét, foggal-körömmel küzdöttek az eredmény megtartásáért, azonban Van der Vaartnak és Van Persie-nek így is adódott egy-egy óriási ziccere az ellen-kontráknál. Mindezzel együtt Drogbáék domináltak, izgalmas véghajrában nem sokon múlt, hogy megszerezzék a nagyon fontos egyenlítést. Maga a csapatkaptány, Drogba is peches volt, mikor gólbatartó labdáját éppen hogy a gólvonal elől elrúgva mentettek a védők.


A nap rangadóján született eredmény sorsdöntőnek bizonyult: eldőlt, hogy a „halálcsoportnak” nevezett argentin, holland, szerb-montenegrói és elefántcsontparti kvartettből az utóbbi kettő – függetlenül a hátralévő csoportmeccstől – búcsúzni kényszerül a világbajnokságtól.


Hollandia- Elefántcsontpart 2-1

Gólszerző: Van Persie (23.), Van Nistelrooy (27.) ill. Bakary Kone (38.)

Sárga lap: Robben (34.), Mathijsen (35.), Van Bommel (58.), Landzaat (93.) ill. Zokora (24.), Drogba (40.), Boka (66.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik