Élet-Stílus

Bill Gates a Microsoft helyett jótékonysággal fog foglalkozni

Két éven belül, fokozatosan felhagy a világ legnagyobb számítástechnikai cége napi ügyleteinek irányításával Bill Gates - jelentette be maga a Microsoft alapítója és elnöke.

Gates elmondta, hogy felségével, Melindával a jövőben több időt és energiát kíván szentelni az általuk eddig is folytatott jótékonységi tevékenységnek, mindenekelőtt az éhezők segítésének és az egészségügyi ellátás javításának a fejlődő országokban. A Microsoft napi ügyleteiből történő kivonulása ellenére Bill Gates elnökként megmarad a társaság élén, és – mint fogalmazott – stratégiai tanácsadóként a jövőben is segíteni kívánja cégét a legfontosabb projektek megvalósításában.

A tekintélyes Forbes magazin a közelmúltban számolt be arról, hogy Bill Gates mintegy 50 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ leggazdagabb embere. Ezzel szinte egy időben feleségével együtt egy másik titulus is kijutott neki, a Time magazin ugyanis a világhírű rockzenésszel, Bonóval együtt “az év személyiségének” választotta. A “Bill és Melinda Alapítvány” pedig a maga mintegy 30 milliárd dolláros vagyonával a világ legnagyobb jótékonysági szervezete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik