Élet-Stílus

Német-lengyel: 300-an őrizetben

Háromszáz embert vettek őrizetbe a német-lengyel mérkőzés előtt és után Dortmundban; a példátlan rendőri hajsza hajnalig folytatódott.

A délutáni futballünnep az esti órákban súlyos összecsapásokba csapott át Dortmundban, a csütörtök éjszakai mérleg háromszáz őrizetbe vett személy a német-lengyel mérkőzés kapcsán.

A hatóságok az 1:0-ás német győzelemmel végződött mérkőzés során a belvárosban összesen háromszáz személyt vettek őrizetbe. A rendőrfőnök szavai szerint ez azonban még csak a közbülső mérleg, a rendbontók utáni rendőrségi hajsza ugyanis még a kora hajnali órákban is folyt. Így várható, hogy az őrizetbe vettek száma minden növekedni fog.

A rendőrség a bevetéskor olyan tényezőkkel szembesült, amelyekhez hasonlót a hatóságok Dortmundban még nem éltek át. Ez vonatkozott a belvárosban és a stadionban összegyűlt emberek számára – ami meghaladta a százezret – , továbbá arra: rendkívül sok olyan személy volt, aki “erőszakra készülve, agresszívan és részegen” viselkedett.

Az őrizetbe vettek körülbelül fele-fele arányban voltak német, illetve lengyel szurkolók. A lengyelek többségét, mintegy hetven főt már a késő délutáni órákban “kivonták a forgalomból”. Az erőszak késő este az óváros piacának körzetében szinte tombolt, amikor a rendőrség egy százhúsz-százharminc fős német huligánokból álló csoporttal került összetűzésbe. A hatóságok körülzárták a csoportot, amelynek tagjai egyebek között üvegekkel dobálták a rendőröket.

Néhány szórakozóhelyen ugyancsak összetűzésekre került sor. Rendőrők közül sebesülésről egyelőre nem érkezett híradás, a rendbontók között is csak könnyebb sérülések voltak – hivatkozott a távirati iroda a dortmundi rendőrfőnökre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik