Élet-Stílus

Mobilos jegyváltás a Volánnál

A T-Mobile ügyfelei június 15-től számos helyközi buszjáratra mobiltelefonnal is megvásárolhatják teljes árú jegyüket.

A teljes árú jegyek az interneten (www.volanbusz.hu oldalon) és mobiltelefonon WAP-on keresztül is megvásárolhatók, a jegyek a havi számlával, illetve az elektronikusan feltölthető m-com egyenleggel fizethetők ki. A vásárlás során az utazó kiválaszthatja a jegyek számát, a járatot, illetve bécsi járatok esetén az igénybe vehető kedvezmény típusát is. Internetes felületen indított vásárlás esetén annak érvényességéhez a megerősítést kérő üzenetre válaszként 3 percen belül SMS-t kell küldeni, WAP-os vásárlásnál pedig a tranzakciót egy linkre kattintva lehet elfogadni.

A vásárlást követően az utas mobiljára SMS-ben érkeznek meg a foglalás részletei (járat, jegytípus, indulási időpont, érkezési időpont) és a referenciakód, mely az utazáshoz szükséges. A referenciakód birtokában az utasnak már csak a gépjárművezetőnél kell jelentkeznie legkésőbb 10 perccel az indulást megelőzően. Ekkor veheti át menetjegyét és foglalhatja el a Volánbusz által garantált ülőhelyét.

A jelenlegi törvényi szabályozás miatt a kedvezményes belföldi menetjegyek ilyen módon nem értékesíthetők, így a Budapest–Győr, Budapest–Eger és Budapest–Veszprém között közlekedő egyes gyorsjáratokra csak helyközi teljes árú menetjegyeket, a Budapest–Bécs között közlekedő járatokra viszont teljes árú és kedvezményes menetjegyeket egyaránt lehet vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik