Élet-Stílus

Ljungberg kiejtette Paraguayt

Az utolsó pillanatokban kiharcolt győzelemmel a svédek már gyakorlatilag továbbjutottak, Paraguay pedig biztosan csomagolhat. Ibrahimovic-éknak csak akkor kell aggódniuk, ha Trinidad és Tobago csapata megveri a dél-amerikaiakat.

A svédek gyakorlatilag az egész mérkőzést végig támadták, de a dél-amerikaiak védelme hosszú időn keresztül állta a rohamokat. Ibrahimovic halovány maradt, ráadásul a félidőben egy kisebb sérülés miatt le is kellett cserélni. A helyére érkező Marcus Allbäck azonban jó munkát végzett, és végül az ő átadásából fejelt gólt Ljungberg, gyakorlatilag eldöntve, hogy a B csoportból Anglia és a Svédország folytatja a legjobb 16 között.

A svéd együttes az első mérkőzést minél gyorsabban szerette volna elfeledtetni a rajongókkal, ám a góllövéssel hosszú időn keresztül hiába próbálkoztak. Ügyesen kombináltak a középpályán, de a jól megszervezett paraguayi védelem remekül hárította az első támadásokat. A svédek gyors gólra törekedtek, nem akarták az utolsó pillanatokra hagyni a döntést. A kezdeti fergeteges rohamok után azonban visszafogták magukat Ljungbergék, Paraguay pedig kihasználta az üres tereket, ám Valdeznek és Santa Cruznak még csak említésre méltó megmozdulása sem volt az első 45 percben.

Hatástalan svéd offenzíva

Ibrahimovic-éknak volt néhány ígéretes helyzete, de Bobadilla nem hibázott, és a svéd csatárok sem voltak elég nyugodtak a kapu előtt.


Ljungberg kiejtette Paraguayt 1

Kemény küzdelem zajlott a pályán (AP)

A második félidő első perceiben nem sokat változott a játék képe: eredmény nélkül egykapuztak a svédek. Elvétve a Santa Cruz-ék is próbálkoztak, ám akárcsak az első félidőben kevés támogatást kaptak a középpályáról. Az Ibrahimovic helyére érkező Allbäck némileg dobott a skandinávok támadójátékán, de az igazi átütő erő továbbra is hiányzott.

A paraguayiak az idő múltával egyre elégedettebbnek tűntek a döntetlennel, és teljesen letettek a támadás-vezetésről, és a hatékony védelemre koncentráltak. A svédek azonban nem adták fel, és az erőfeszítéseiket a 88. percben siker koronázta. A félidőben beállt Allbäck ügyesen tette tovább a labdát Ljungbergnek, aki az ellentétes irányba mozduló Bobadilla mellett higgadtan a kapuba fejelt.

A találkozó utolsó pillanataiban eldugta Svédország a labdát, Paraguay pedig nem tudta kiheverni a bekapott gól sokkját, és még csak helyzetig sem jutott. Az 1:0-s eredmény azt jelenti, hogy a dél-amerikaiak már biztosan búcsúznak, a svédek pedig készülhetnek a további feladatokra.

Svédország-Paraguay 1-0 (0-0)
Berlin, 72 ezer néző
Bíró: Lubos Michel (cseh)
Gól: Ljungberg (88.)
Sárga lap: Linderoth (14.), Lucic (48.) és Caniza (3.), Acuna (51.), Paredes (73.), Barreto (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik