Élet-Stílus

Kártékony kódok támadják a Microsoft-javítást

Már egy nappal a kibocsátása után rosszindulatú kódok támadják a Microsoft javításait. A támadók azt remélik, hogy sokan nem tették fel a javításokat, illetve hogy a foltok újabb támadható hibákat eredményeztek a felhasználók operációs rendszerében.

A napokban megjelent mega-javítócsomag beindította a hackerek fantáziáját, s annak reményében, hogy a felhasználók nem azonnal frissítik operációs rendszereiket, azonnal támadásokat kezdeményeztek a most felfedett biztonsági hiányosságok irányába.

A biztonsági cégek arra figyelmeztetnek, hogy a mostani frissítést mihamarabb érdemes elvégezni a számítógépeinken futó operációs rendszerek esetében, hiszen ennek hiányában a nyilvánosságra hozott információk alapján már a gyengébb képességű támadók is könnyen kihasználhatják a biztonsági hiányosságainkat.

Az aktuális javító csomag, nem csupán hagyományos havi frissítésként jelent meg, hiszen sokkal több problémára igyekezett megoldást kínálni, mint a megszokott patch-ek.

A 21 biztonsági probléma közül 12-t a Microsoft is kritikus hibaként tartott számon. Legtöbbjük az Internet Explorer sérülékenységét okozzák, de
az Explorer hibáin kívül egy javascript hibát, egy Windows Media Player-hibát és egy az elmúlt hónapban felfedezett Word-sérülékenységet is megpróbál befoltozni a most kibocsátott patch.

A biztonsági szakértők a frissítésekkel kapcsolatban legtöbbször szkeptikusak, és rendszeresen vizsgálják hatékonyságukat is, mivel a kritikus hibákat kijavító programok eddig is többször okoztak további problémákat, újabb biztonsági kockázatokat, illetve kritikus sérülékenységet is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik