Élet-Stílus

EP: nem az emberi klónozásra

admin
admin

2006. 06. 15. 14:37

Emberi embrió klónozását nem, de össejtkutatást finanszírozhat az unió a következő időszak 50 milliárd eurós uniós kutatási és fejlesztési támogatásaiból – döntött az Európai Parlament (EP).

A jóváhagyott szöveg értelmében nem finanszírozhatók a programból emberi embriók klónozására irányuló kutatási tevékenységek, az ember genetikai örökségének módosítására irányuló olyan kutatási tevékenységek, amelyek örökölhetővé teszik az ilyen módosításokat, emberi embrióknak kizárólag kutatási célra vagy őssejt létrehozására történő előállítására irányuló kutatási tevékenységek, beleértve a sejtmag áthelyezést – közölte az EP sajtóosztálya.

Finanszírozhatóak lesznek viszont a keretprogramból a felnőtt vagy embrionális őssejteken végzett kutatások „a tudományos javaslat és az érintett tagállam jogrendszerének függvényében”. Az ilyen finanszírozási kérelemnek ugyanakkor „részleteznie kell azokat az engedélyeztetési és ellenőrzési intézkedéseket, amelyeket a tagállamok illetékes hatóságai tesznek meg”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.