Élet-Stílus

Leütöttek egy rendezőt a brazil meccsen

Nyoma sem volt a legendás hírű német precizitásnak a Brazília-Horvátország labdarúgó-világbajnoki csoportmeccs hajrájában és a lefújás után. Az utolsó percekben egy horvát rajongó futott be a pályára, miután leütött egy rendezőt.

A 86. percben egy horvát drukker ártalmatlanná tett egy biztonsági embert, bejutott a játéktérre és ott másodpercekig ünnepeltette magát, miközben a lelátók előtt körben felsorakozott biztonságiak közül senki sem reagált. A rajongó, miután begyűjtötte a tapsokat, odasétált Prsóhoz, letérdelt elé és megcsókolta a cipőjét. Ezután a csatár odakísérte rajongóját az időközben pályára lépő rendfenntartókhoz. A fiatalember komoly pénzbüntetésre számíthat, és az összes vb-stadionból ki fogják tiltani.

A lefújást követően egy dél-amerikai szurkoló jutott be a pályára, őt azonban gyorsan lekapcsolták. Igaz, ez a brazil fanatikus annyira illuminált állapotban volt, hogy három embernek kellett tartania, különben elesett volna.

A következő megoldhatatlan feladatot a szurkolók hazajutása jelentette a szervezők számára: a stadionból a gyorsvasút vágányaihoz vezető kijáratot a rendőrség egyik pillanatról a másikra bezárta, azzal az indokkal, hogy többen nem férnek be az Olimpiai Stadion közvetlen szomszédságában található állomáson várakozó tíz járműbe.

Berlin tömegközlekedése összeomlott

Pillanatok alatt több ezres tömeg gyűlt össze, az egyre hangosabb elégedetlenség hatására a három kapuból egyet kinyitottak, ami tumultuózus jeleneteket idézett elő, a szurkolók egymást préselték át a szűk kijáraton és kórusban szidták a jelenlévő rendőröket.

Az egyébként pontosságáért és megbízhatóságáért sokat dicsért berlini tömegközlekedés teljesen összeomlott. Volt olyan szerelvény, amelyikbe bepréselődtek az emberek, de csak 30 perc várakozás után indult, míg a szomszédos peronra beállt a vonat, meg sem telt, máris ment tovább.

A mérkőzést megtekintő német drukkerek értetlenül fogadták a történteket, elmondásuk szerint a Hertha BSC hazai bajnokijai – a berlini gárda is az Olimpiai Stadionban lép pályára -, vagy a teltházas Német Kupa-döntők után mindig nagyon gyorsan meg tudják oldani az illetékesek a szurkolók elszállítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik