Élet-Stílus

Korea is győzelemmel kezdett

Korea csapata is győzelemmel kezdte vb-szereplését, Dic Advocaat szövetségi kapitány játékosai nem túl meggyőző játékkal, emberelőnyös helyzetben verték 2-1-re a vb-újonc Togo válogatottját.

A mérkőzés első félidejében hamar kiderült, hogy emberére akadt mindkét együttes: az afrikaiak erős és technikás játéka nem igazán feküdt a tempós és trükkös távol-keletieknek. Mindenki azt várta, hogy Korea a széleken átjátssza majd a togoi védelmet, de Adebayorék ellenálltak. Mindezt úgy, hogy német szakvezetőjük, Otto Pfister csak a kezdés előtt nem sokkal döntött arról, hogy a sok viszály ellenére mégis a kispadról dirigálja csapatát. Így abszolút egységes gárda benyomását keltették a vb-újonc játékosai.

Korea számára kifejezetten kellemetlen első félidőt láthattak a nézők, akiknek feltűnhetett, hogy kissé görcsösen próbálkoztak Li Jung Pjoék. Nem volt öldöklő a színvonal, noha egy-két megindulással mindkét csapat veszélyeztetett. Togo első világbajnoki gólját a semmiből szerezte a feketék egyik legjobb spílere, Kader, aki ügyes egyéni akció után helyezett ellenfele hálójába. Túl sok kapura is veszélyes akciót ezek után egyik fél sem tudott vezetni, így egy rakkolós félidő ért végére a brit bíró, Poll sípszavára.


Korea is győzelemmel kezdett 1

Pech – ez benn van (AP)


A második félidőre egy sokkal feltüzeltebb koreai csapat jött ki az öltözőből: végre valami olyat mutatott az ázsiai együttes, ami bizonyította, hogy négy évvel ezelőtt talán nem véletlenül szerepeltek olyan jól. Igaz, Advocaatéknak nagy segítséget nyújtott a togoi csapatkapitány, aki csúnya szabálytalanság után a kiállítás sorsára jutott. Korea rögtön a szabadrúgásból egyenlített: Li Csun Szo gólja után vérszemet kaptak a pirosak, akik csak a helyzetre vártak a következő gólért. Igaz, Adebyorék egy-két elfutásába néhány percig még benne volt a gólszerzés lehetősége, de döntő pillanatokban Kaderék elbaltázták a ziccereket. Teljesítményük így is dicséretes. Még akkor is, ha a csereként beállt koreai nemzeti hős, Hvan bombagóllal megnyerte ez a meccset a távol-keletieknek.

A mérkőzés összességében küzdelmes, közepes színvonalúra sikeredett, Togo csapa sem szégyenkezhet, bár legnagyobb csillaguk, Adebayor kissé visszafogottnak, tompának tűnt. Korea ellenben jó szokásának megfelelően kiharcolta magának a győzelemmel járó értékes három pontot. Ha másért nem is, lelkes drukkereikért mindenképpen megérdemelték.


Koreai Köztársaság – Togo 2-1 (Li Csun Szo 54., An Dzsung Hvan 72. ill. Kader 32.)
Sárga lap:Li Csun Szo (50.), Kim Jang Csul (41′) ill. Abalo (23.), Romao (25.), Tchangai (92.)
Kiállítás: Abalo (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik