Élet-Stílus

Csúcsot döntött az ünnepi könyvhét

Programkínálatot és érdeklődőket tekintve is csúcsot döntött a hétfőn zárult 77. Ünnepi könyvhét és az 5. Gyermekkönyvnapok.

„A magyar irodalom kiváló kondícióban van, és örvendetes tény, hogy sikerült megőriznie minőségi olvasótáborát” – fogalmazott Zentai Péter László. A rendezvény főszervezője, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerint idén a kiadók rendkívül tudatosan készültek, nagyon gazdag volt a választék, de a rengeteg program mellett a ragyogó időjárásnak is nagy szerepe volt abban, hogy az idei könyvünnep csúcsot döntött 77 éves történetében.

Soha nem volt ennyi érdeklődő és ennyi program sem az ünnepi könyvhéten: csaknem 300 új könyvet mutattak be, 1200 író-olvasó találkozó mellett vidéken és Budapesten is több tucat irodalommal kapcsolatos rendezvényt szerveztek. Csak a könyves fesztivál központi helyén, a budapesti Vörösmarty téren és környékén 232 forgalmazó kínálta portékáját összesen 160 könyves pavilonból.

Az MKKE vezetője kifejtette: a következő években a „tartalomra és a minőségre kívánnak koncentrálni”. Mint Zentai Péter László fogalmazott: „nem érdemes tovább terebélyesedni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik