Élet-Stílus

Beckenbauer elégedett

Franz Beckenbauer, a 18. labdarúgó-világbajnokság szervező bizottságának elnöke maradéktalanul elégedett az öt napja tartó világtornával.

“Ennél jobb már nem is lehet, mindenki együttműködő” – jelentette ki a ZDF televízióban Beckenbauer, aki játékosként és szövetségi kapitányként is nyert világbajnokságot.

Beckenbauer minden mérkőzést megnéz, helikopteren száguldozik a színhelyek között. Szerinte a német csapat optimizmust meríthet a favorizált csapatok eddigi fellépéseiből. “Senkitől sem kell félnünk, csapatunk mindenkivel képes lépést tartani, ez a csapat bárkit meg tud verni” – nyilatkozta a legnagyobb német szaktekintély, aki sajnálja, hogy az afrikaiak eddig eredménytelenek. “Jól játszanak, csak gólt nem tudnak rúgni” – mondta Beckenbauer.

Németország legközelebb szerdán lép pályára Lengyelország ellen Dortmundban, majd június 20-án Ecuador ellen Berlinben. A Bayern München egykori kiválósága nagyszerűnek tartja az országban és a stadionokban uralkodó hangulatot, “minden békés”. Komolyabb incidensekre eddig nem került sor, bár italozó szurkolók között voltak dulakodások, összeszólalkozások. Németországban is tartanak az angol szurkolóktól, de a frankfurti Anglia-Paraguay (1-0) összecsapás után egy rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy “nem volt több verekedés, mint amennyi szokott lenni egy hétvégén, amikor az angolok nincsenek itt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik