Élet-Stílus

Magabiztos cseh diadal

Magabiztosan, ellenfelének esélyt sem adva győzött Csehország válogatottja az Egyesült Államok elleni bemutatkozó mérkőzésén. Rosicky szárnyalásával nagyot buktak az amerikaiak.

Jó mérkőzésen, végre a vártnak megfelelően, tisztességes futballt bemutatva győztek az előzetesen is sokkal esélyesebbnek kikiáltott csehek a megszeppent kissrác szerepkörét is zavarodottan játszó amerikai válogatott ellen. Karel Buckner tanítványai – akárcsak a már bemutatkozott nagycsapatok – szintén az elején, pontban a negyedik minutumban szerezték meg a vezetést. Koller méreteihez és képességeihez mért bombafejessel mattolta Keller kapust.

Ahogy azt már megszokhatták a 18. focivb-figyelői, a következő 10-20 percre leült a találkozó, mígnem a remek napot kifogó Rosicky hatalmas gólja után egész más lett a játék képe: a csehek elkezdtek dominálni, és ezt egészen a második félidő végéig nem is hagyták abba. Szomorú eseménye az első 45 percnek Jan Koller sérülése. A magát remekül aktivizáló erőcsatár tőle szokatlan lelkesedéssel vágott le egy 30 méteres sprintet, minek a végén fájdalmas arccal esett a földre. Feltételezhető izomhúzódása aggodalomra adhat okot.


A csapatok teljesítményét komoly panasz nem igazán érheti a második félidei produkciót tekintve sem. Habár talán vannak, akik Bruce Arena szövetségi kapitánytól azért ennél nagyobb ellenállást reméltek. Donovan és McBride csalódást okozott, egyedül Reyna és a csereként szerepet kapó Johnson veszélyeztetett kétszer a kapura. Előbbi kapufáján – még az első félidőben esett – , míg utóbbi kapu mellett centikkel elsuhanó lövésén kívül azonban nagyon kevés volt mára az amerikai támadójáték.



Magabiztos cseh diadal 1

Rosicky kétszer örülhetett (AP)

Poborskyék főleg az aktív Nedvednek és – az egy pazar második találatot is elérő – Rosickynek köszönhetően sikerrel vették az első akadályt, ha a lendületet erősebb csapatok ellen is kitart, nagyon szép reményei lehetnek Csehország válogatottjának. Reyna-éknak össze kell szedniük magukat, fantáziadúsabb támadások és hatékonyabb, erősebb középpálya nélkül szégyenteljesen leszerepelhetnek a csoportjukban.



Amerikai Egyesült Államok-Csehország 0-3 (Koller 4., Rosicky 36., 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik