Élet-Stílus

Korrupt az argentin futball?

César Luis Menotti, az argentin válogatott volt szövetségi kapitánya szerint hazájának labdarúgása a velejéig korrupt.

“Csak néhány tehetséges futballistának köszönhetjük a sikereinket. Különben már ránk borították volna a szemfedőt” – nyilatkozta a legendás szakember a Kicker című német sporthetilapnak.

Hiányzik egy “fénylő csillag” – vélekedett a legendás mester. “Nálunk nincs Kaká, Cafú, Roberto Carlos, Ronaldinho, Ronaldo vagy Robinho, mint a braziloknál” – fogalmazott a válogatott vb-szereplésével kapcsolatban. Menotti szerint a klubokat egyedül a játékosok eladásából megszerezhető nyereség érdekli.


A 67 éves szakember szerint a Jürgen Klinsmann vezette német gárda esélyes az aranyéremre. “A németek mindig összehoznak egy-egy remek csapatot. Erő, egység és némi szerencse jellemző a együtteseikre. És nagyszerű futballistákkal rendelkeznek: legalább ötven olyan német játékost tudnék felsorolni, akik összevethetők a brazil vagy az argentin nagyságokkal. Elég, ha Beckenbauer, Overath, Breitner, Stielike, Schuster, Littbarski vagy Ballack nevét említem.”

Menotti 1978-ban nyert világbajnokságot az argentin válogatottal, s többek között a River Plate, a Boca Juniors, a Penarol, az Atlético Madrid, a Sampdoria és a mexikói nemzeti tizenegyet is irányította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik