Élet-Stílus

Győzelemmel kezdtek az olaszok

Az olaszok tisztában voltak azzal, hogy nem szabad lebecsülni Ghána csapatát, és már az első percektől koncentráltan játszottak. Az afrikaiak rengeteget mozogtak, a középpályán taktikusan tartották a labdát, de elől megmutatkozott a rutintalanságuk. Ha a Nesta vezette olasz védelem néha kihagyott, és helyzetbe tudtak kerülni, Buffon akkor is könnyedén hárított.

Ghána bátran kezdte a mérkőzést, de a kezdeti percekben az olaszok akarata érvényesült a pályán. Egy idő után a szerb Dukovic által irányított Fekete Csillagok felvették a játék ritmusát, és szép akciókat vezettek, a lövéseik azonban nem voltak elég pontosak. A mérkőzésnek ebben a szakaszában fegyelmezett játékot mutatott Ghána, csak a kapus vétette magát észre néhány egészen gyermeteg hibával.

Lahmot kopírozta Pirlo

Az olaszok vezető gólja nem egy ilyen helyzet után született. Röviden elvégzett szöglet után Pirlo igazított egyet, majd a jobb alsót vette célba. Még talán ő is meglepődött, hogy a lövése senkin nem pattant meg, és a tehetetlen Kingston mellett a hálóban kötött ki. A találatot követően nem sok minden történt az első játékrészben.

A második 45 perc sem hozott eleinte jelentős változást. A ghánaiak nyugodtan passzolgattak a középpályán – az olaszok ezt csak addig hagyták, amíg nem kerültek túl közel Buffon kapujához. Ilyenkor villámgyors ellentámadásokat vezettek, amelyekben rendre benne volt a gól. A korábban többet hibázó Kingston azonban összeszedte magát és magabiztos teljesítményt nyújtott a kapuban.

A ghánai válogatott nem tudott közel férkőzni a rivális kapujához, és továbbra is a távolról tüzeltek. A lövések azonban csekély veszélyt jelentettek a kapura, Buffon a legtöbb esetben könnyedén szedte fel a labdákat.


Győzelemmel kezdtek az olaszok 1

Egész Olaszország abban bízik, hogy nincs nagy baj (AP)

Borzasztó hiba

Az egyik gyors olasz kontrát követően Kuffuor passzolt röviden haza, és a szemfüles Iaquinta kiugrott a védő mellől, a tehetetlen Kingstont kijátszotta, majd bepasszolta a labdát a kapuba. A ghánaiak képtelenek voltak feldolgozni a szituációt, és keményen faragni kezdték ellenfeleiket.

Az utolsó percekben az olaszok rutinosan gurigáztak a saját térfelükön, és kényelmesen besöpörték az oly fontos három pontot. A győzelem teljesen megérdemelt volt, Ghána hiába játszott lelkesen, a csatársorban nincsen klasszis játékosuk, és sok helyzetben megmutatkozott a rutintalanságuk. Az azonban biztos, hogy bármely csapatnak, amely le akarja őket győzni, kemény csatára kell felkészülnie.

A csoportban a két esélyes válogatott – Csehország és Olaszország – három-három ponttal áll az élen. A két favorit azonban nem nyugodhat meg, hiszen a kvartett második helyezettje a brazil csoport nyertesével találkozik a nyolcaddöntőben, úgyhogy további remek mérkőzésekre van kilátás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik