Élet-Stílus

Togo: van új kapitány

Járandóságok, prémiumok körüli nézetkülönbség miatt a labdarúgó-világbajnokság másnapján, a hajnali órákban lemondott posztjáról Otto Pfister a G csoportban szereplő togói válogatott német szövetségi kapitánya. A pályaedző veszi át a csapatot.

A nemzetközi szövetség (FIFA) által az afrikai csapat mellé rendelt szóvivő arról számolt be, hogy Pfister éjszaka tárgyalt Rock Gnassingbével, a togói szövetség vezetőjével, majd két óra tájban benyújtotta lemondását. A hírt Gnassingbe megerősítette, szűkszavúan annyit közölve: “elment”.

“Sajnálatos, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis Pfister jó munkát végzett az együttes élén” – reagált a történtekre a csapatorvos Joachim Schubert.

A játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A nyugat-afrikai ország szövetségének álláspontja szerint az igény eltúlzott volt. Pfister június 10-ig várta a megoldást.

Szombati hivatalos bejelentés szerint Kodjovi Mawuena, Pfister korábbi pályaedzője veszi át a csapat irányítását. Megbízatása egyelőre egy mérkőzésre szól, de mint ahogy azt az egyik vezető közölte, egyeztetések zajlanak a német trénerrel, s ha visszatér, újra övé a vezetőedzői poszt.

“Otto Pfister Svájcba utazott, első számú segítője Piet Hamberg szintén elhagyta a válogatottat” – vázolta fel még délelőtt a helyzetet Messan Attolou, a togói küldöttség elöljárója.

A 68 éves német szakvezető a Reutersnek később azt mondta, nem kíván újra tárgyalóasztalhoz ülni. “A prémiumvita miatt a játékosok három edzést bojkottáltak, ennél fogva pedig értelmetlenné vált a munkám” – világított rá távozásának konkrét okára.

A togói csapat a Koreai Köztársaság, Svájc és Franciaország válogatottjával szerepel együtt a G csoportban. Első mérkőzésén az ázsiai alakulattal találkozik kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik