Élet-Stílus

Rooney nélkül is győzelmet várnak az angolok

Wayne Rooney - és lehet, hogy Stevan Gerrard - nélkül, de egyértelműen a győzelem reményében lép pályára szombat délután Frankfurtban az angol válogatott Paraguay ellen a labdarúgó-világbajnokság B csoportjának nyitómérkőzésén.

A szigetországi sajtó az elmúlt hetekben a Manchester United fiatal csatárcsillagának sérülésétől volt hangos, még Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány is kijelentette, hogy Rooney pótolhatatlan, ezért létszükséglet a játéka. Így egy kissé meglepő, hogy a dél-amerikai válogatott elleni meccs előtt sokan a pótolhatatlan támadó helyettesét, a langaléta Peter Crouchot tartják a siker kulcsának.

“Abban bízunk, hogy a legutóbbi riválisainkhoz hasonlóan a paraguayiak sem találják majd a Peterrel szembeni játék ellenszerét. Látom őt nap mint nap, tudom milyen remek képességei vannak, és amennyiben úgy játszik szombaton, ahogy igazán tud, akkor nagyon nehéz dolga lesz az ellenfél védőinek” – áradozott liverpooli csapattársáról Steven Gerrard, aki szintén nem egészséges, és 50 százalék az esély a játékára.

A szigetországiak nem véletlenül szerették meg hirtelen az ősszel, első beválogatása idején még kicsúfolt csatárt, hiszen a legutóbbi három felkészülési mérkőzésen Crouch öt gólt szerzett – május 30-án a magyarok ellen is betalált. Rooneyval kapcsolatban szerdán este derült ki, hogy rendbejött sérülése, ennek ellenére Eriksson egyelőre még nem játszatja.

A paraguayi részről elhangzott nyilatkozatokból úgy tűnik, nem ijedtek meg sem a Beckham, Lampard, Gerrard, Cole középpályás sortól, sem a csodafegyver Crouchtól. “Győzelemmel akarunk kezdeni. Ez mindennél fontosabb, úgy kezeljük ezt a meccset, mintha a vb-döntő volna” – mondta Robert Acuna, a paraguayi nemzeti együttes középpályása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik