Élet-Stílus

Nyerhet Ballack nélkül a Nationalelf?

A 18. labdarúgó-világbajnokság küzdelmei a pénteki napon az A csoport első mérkőzéseivel elkezdődnek. A házigazda német csapat Costa Ricával játszik a nyitómeccsen, később Lengyelország és Ecuador legjobbjai mérik össze az erejüket.




Nyerhet Ballack nélkül a Nationalelf? 1

… akárcsak a costa ricaiak (EPA)

Németország-Costa Rica

Jürgen Klinsmann csapata nem a legjobb előjelekkel készül a mai mérkőzésre, hiszen lesérült a csapat vezére, Michael Ballack. A Chelsea-hez igazolt középpályás ugyan játékra jelentkezett a szövetségi kapitánynál, de nem valószínű, hogy lehetőséget kap a nyitómeccsen. A posztján a brémai Tim Borowski játszhat, akit a felkészülés során Klinsmann több alkalommal is szerepeltett Ballack helyén.

Papíron a házigazda csapat a találkozó esélyese, de az utóbbi tornák nyitómérkőzésein többször is óriási meglepetés született. Négy éve a címvédő franciákat verte Szenegál egy góllal, 90-ben pedig a kameruni csapat sokkolta az argentinokat.

Costa Rica legjobbjai három felkészülési mérkőzést játszottak a vb-t megelőzően, és az eredmények igen beszédesek. A közép-amerikai ország válogatottja mind a három találkozóját elveszítette. Ennek ellenére bizakodva tekintenek a pénteki meccs elé a a Ticok. Már csak azért is, mert felépült sérüléséből a csapat legnagyobb sztárja, és legeredményesebb góllövője, a 29 éves Paulo Wanchope.

Lengyelország-Ecuador

A pénteki nap másik mérkőzésen Lengyelország és Ecuador találkozik. Itt már sokkal nehezebb az esélyekről írni, hiszen közel azonos játékerőt képvisel a két csapat. A lengyelek mellett szólhat, hogy a hírek szerint 300 ezer rajongó kelt útra Németországba, hogy a helyszínen követhesse figyelemmel az eseményeket.

A csapat trénere nem sokkal a világbajnokság kezdete előtt új taktikát választott. Pawel Janas a betonbiztos védelemben bízik, és gyors kontrákkal akarják meglepni az ellenfeleiket. Elől pedig Zurawski várja a társak labdáit.

A dél-amerikaiak a felkészülés során négy mérkőzésükből hármat elveszítettek, és a Kolumbia elleni döntetlen sem adhatott okot a bizakodásra. A lengyelek elleni mérkőzésnek óriási a jelentősége, hiszen általános vélemény, hogy amelyik együttes nyeri a találkozót, megszerezheti a csoportban a toronymagas esélyes német válogatott mögött a tovább jutást jelentő második helyet. A két csapat tavaly novemberben már összecsapott, akkor az európai gárda 3-0-ra lelépte riválisát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik