Élet-Stílus

Technikás vb-t vár Bozsik

Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és segítője, Détári Lajos nem vár szakmai újdonságot a pénteken kezdődő világbajnokságtól.

“Olyan szintre jutott a futball, amikor már nem lehet semmi eget rengetővel meglepni a világot. A minőségi játékot a kieséses szakasztól várom, de nekem személy szerint jobban tetszenek a csoportmérkőzések, mert azokra jellemző igazán a vb-t körülvevő fesztiválhangulat, illetve még nem nyomja agyon a tét a játékosokat” – mondta a szakvezető, aki egyelőre nem tudja, hogy élőben is megtekint-e mérkőzéseket, mert mint az MTI-nek elárulta, a magyar szövetség elég kevés jegyet kapott.

Bozsik megjegyezte, a szeptemberben kezdődő Európa- bajnoki selejtezőkre semmilyen kihatása nem lesz, ha csak otthonról, televízión keresztül nézi a meccseket, mert a válogatott egyetlen riválisa sem kvalifikálta magát a németországi eseményre.

Abban mindkét szakember egyetértett, hogy az elmúlt vb-n és Eb-n látott fásult sztárok, ezúttal pihentebbek, energikusabbak lesznek, köszönhetően a FIFA rendeletének, mely szerint május 15-e után a Bajnokok Ligája-döntőt leszámítva nem lehetett tétmérkőzést játszani.

“Volt elég idő a regenerálódásra. A kérdés csak az, a rendelkezésükre álló egy hónapot hogy használták ki a szakvezetők. Szerintem a gyors, technikás játékosok döntik majd el a találkozók sorsát” – mondta Détári, aki nem utazik Németországba, de televízión lehetőleg az összes összecsapást megnézi.

Bozsik: Brazília a favorit

A magyar válogatott két trénere esélylatolgatásra is vállalkozott az MTI kérésére: Bozsik szerint Brazília toronymagas favorit, míg Détári úgy véli, hét-nyolc csapat teljesen egyenlő esélyekkel veszi fel a küzdelmet.

“Kétségkívül a címvédő együttesben van a legtöbb világsztár. A kérdés az, tudnak-e csapatként dolgozni a pályán. A selecao mögött persze ott van négy-öt csapat, amely képes lehet a végső győzelemre. Idesorolom az olaszokat, a franciákat, a spanyolokat és az argentinokat. Biztos lesz meglepetéscsapat is, de ezt nem lehet megtippelni. Azért valószínűsítem, hogy egy afrikai gárda és a Guus Hiddink irányította ausztrálok eljuthatnak a negyeddöntőig” – mondta Bozsik, majd hozzátette, szerinte lesz olyan sztárcsapat is, amely negatív értelemben okoz majd meglepetést.

Az 1986-os világbajnokságot játékosként megjárt “Döme” Elefántcsontparttól, Horvátországtól, Ausztráliától és a rendkívül fiatal Hollandiától vár meglepetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik