Élet-Stílus

Rooney marad az angol keretben

Gyógyultnak nyilvánították Wayne Rooney-t az angol válogatott orvos-specialistái, így a csatár szerda este visszatérhetett csapata németországi szálláshelyére; a fiatal manchesteri gólfelelős játszhat a vb-n.

A több hete lábtörést szenvedett, ám azóta rohamosan gyógyuló 20 éves csatárzsenire szerda délután várt sorsdöntő vizsgálat Manchesterben. A több mint kétórás konzílium után a játékosnak több orvos-specialistája zöld lámpás jelzést adott arra, hogy a szerepelhessen a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságon – adta hírül elsőként a BBC.

A brit televíziós csatorna arról számolt be, hogy a számítógépes tomográfiai vizsgálat – amire napok óta egész Nagy-Britannia nagy aggodalommal és bizakodással várt – mindent rendben talált a Manchester United futballistájánál, aki csapata Chelsea elleni április 29-i bajnokiján szenvedett lábközép-csonttörést.

Rooney csak abban az esetben szerepelhet élete első világbajnokságán, ha válogatottja túljut a csoportmérkőzéseken. Sven-Göran Eriksson gárdája Paraguay-jal, Trinidad és Tobagoval valamint Svédországgal került egy csoportba.

A sokak által remélt és szenzációsnak tartott hírrel az is eldőlt, hogy a britek másik fiatal játékosának, a Tottenham-es, Jermain Defoenak el kell hagynia a 23 fős keretet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik