Élet-Stílus

Rendőri túlkapás a szezonzárón?

Belső vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány az Újpest-Fehérvár labdarúgó-mérkőzés után történt rendbontás és rendőri intézkedés miatt - erősítette meg a Népszabadság információját az MTI-nek az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője.

A szombaton este tartott meccset követően rendőrök csaptak össze randalírozó szurkolókkal a Puskás Ferenc stadion mellett. A rendbontás során kilenc rendőr könnyebben megsérült, és tíz rendőrautóban esett kisebb-nagyobb kár. Tizenegy szurkolót őrizetbe vettek. Az intézkedő rendőrök a Magyar Nemzet eseményt fotózó munkatársát tomfával mellkason ütötték, majd kicsavarták a kezét, a segítségére siető társát pedig gázspray-vel fújták le.

Németh Lajos az MTI-nek szerdán elmondta: a vizsgálat megindult, folyamatosan gyűjtik be az eseményről készült sajtófotókat és televíziós képeket, és elemzik azokat. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetőjének közlése szerint a fotós bántalmazásában résztvevő rendőröket a vizsgálat befejeztéig nem függesztik fel.

A megütött fotós még vasárnap feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon rendőri túlkapás miatt, a Budapesti Nyomozó Ügyészség pedig szerdán rendelt el nyomozást bántalmazás hivatalos eljárásban vétség gyanúja miatt.

Az ügyvezető belügyminiszter alapos vizsgálatot kért az ügyben az országos rendőrfőkapitánytól és a Klubrádiónak adott szerdai nyilatkozatában nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a rendőrség bocsánatot fog kérni.

Lamperth Mónika azt hangsúlyozta, hogy a vizsgálat lezárulta után a rendőrség mérlegeli a teendőket, köztük a bocsánatkérést és a vizsgálat eredményeinek ismeretében alaposan megfontolja, mit fog tenni, mert “megvannak ennek az ügynek a tanulságai”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik