Élet-Stílus

Nissant a Suzukitól

A Nissan és a Suzuki kiterjeszti együttműködését, aminek keretében autókat gyártanak egymásnak. Ez azt jelenti, hogy Nissanok jelenhetnek meg Suzuki jellel és fordítva.

A Nissan Motor és a Suzuki Motor megállapodtak, hogy kibővítik üzleti együttműködésüket. Eddig a Suzuki miniautókat szállított a Nissan számára, amelynek leányvállalata viszont automata sebességváltókat gyártott a hazánkban is érdekelt cégnek.

Ezeken túl a jövőben további együttműködést tervez a két vállalat. Ennek keretében az idei év végétől a Nissan mini egyterűket szállít a Suzukinak, a Suzuki pedig egy további miniautót a Nissannak. Mindkét terméket a japán piacon értékesítik majd.

2008-tól az észak-amerikai piacon jelenhet meg az a Suzuki pickup, amit a Nissan gyárt majd a másik japán márkának. Ezzel szemben Európában a Nissan mutat be egy olyan modellt, amit eredetileg a Suzuki gyárt.

A két vállalat a fejlődő piacokon a gyártási kapacitások megosztását is tervezi, ennek első lépcsője az indiai Suzuki gyárban valósul meg. A megnövelt gyártási kapacitás gazdaságosabbá teheti a termelést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik