Élet-Stílus

Gerrard: van elég tehetségünk az aranyéremre

Készen áll Anglia arra, hogy 40 után újra világbajnoki aranyérmet nyerjen. Ehhez a gárdának megvan minden tehetsége – állítja a csapat liverpooli ásza, Steven Gerrard, aki a FIFAworldcup.com-nak nyilatkozott.

Nagyon jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük az idei világbajnokságot. Ehhez persze az is kell, hogy a sérülések elkerüljék a csapatot, és mindenki a maximumot hozza ki magából. Mondom ezt abban a tudatban, hogy rajtunk kívül még 6-7 csapat is eséllyel tör az aranyérem felé” – mondta Gerrard.

A Liverpool csupaszív csapatkapitánya, Anglia egyik legnépszerűbb játékosa úgy véli, hogy „készen állnak a küzdelmekre”, és mivel a csapatból többen is utolsó vb-jükön vesznek részt, megsokszorozott erővel fognak hajtani a végső célért. Gerrard hittel és elszántsággal állítja, hogy a csapat képes lesz a diadalra, hiszen „van elég tehetségünk ahhoz, hogy nyerjünk, csak hát ezt be is kell bizonyítanunk a pályán!”

A háromoroszlánosok középpályása személyesen is megsokszorozott energiával készül a németországi tornára, hiszen négy évvel ezelőtt sérülés miatt nem lehetett ott a távol-keleti vb-n. „Tökéletes terep lesz számomra Németország, ahol bebizonyíthatom, mire is vagyok képes” – fogalmazott. Gerrardot megkérdezték, vajon BL-győztes liverpooli játékosként mi lehet a siker titka? „Munka, összetartás, és a soha nem lehet feladni-hozzáállás” – felelte.

Arra a felvetésre, hogy mi a válogatottja legnagyobb erőssége és esetleges gyengeségei, Steven Gerrard azt válaszolta: „nagyon jó csapata” alapja, hogy „fantasztikus a társaság szellemisége”, és nagyon erős játékosok alkotják. „Ha volt is valami gyengénk, akkor azt mostanáig jó útra térítettük, és így a szurkolóinkkal együtt csak is a győzelemre fókuszálhatunk” – fogalmazott.


Gerrard: van elég tehetségünk az aranyéremre 1

Ellenünk is bizonyított… (Reuters)

Saját szezonjáról szólva a középpályás eloszlatta azt a kételyt, hogy több mint félszáz mérkőzéssel a háta mögött fáradtan érkezett a vb-re. Mint egyértelműsítette: cseppet sem aggódik, mert ismeri magát, és teljesen kipihenten, erőtől duzzadóan készül arra, hogy magára ölthesse a brit csapat mezét. „Nagyon frissnek érzem magam, testem jó kondícióban van” – fogalmazott Gerrard, aki válogatottbeli kötelezettségeiről úgy fogalmazott, hogy – szemben a Liverpoolban játszott szerepkörével – inkább a védelmi feladatokra kell koncentrálnia, de nem kizárt, hogy a támadásokat is segíteni fogja.

A válogatott kitűnőségétől egész Anglia sokat vár. Hogy ő kinek az elbűvölő játékára számít? Kaka és Messi, a két dél-amerikai spíler közönségkápráztató mutatványaira – árulta el a Steven Gerrard a FIFAworldcup.com-nak.

Az angolok középpályása hátfájás miatt kihagyta csapata szerdai edzését, de a szakvezetés biztos abban, hogy a Paraguay elleni rajtra teljesen felépül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik