Élet-Stílus

Franciaország: Cisse-Henry páros a kezdőben?

Nagy esély van arra, hogy a Djibril Cisse-Thierry Henry párossal áll fel a szerdai Kína elleni felkészülési mérkőzésre a Francia válogatott – jelentette ki a csapat szövetségi kapitánya.

Raymond Domenech újságírók kérdésére elmondta: „nagy esély van arra”, hogy kettejüket egyszerre szerepelteti a világbajnokságon, és erre főpróbának kitűnő lesz a ma esti barátságos találkozó a távol-keleti együttessel.

A Francia válogatottban többnyire egyedüli ékként játszó Arsenál-sztár, Henry az utóbbi meccseken már rendre csatártársat kapott, így jelen állás szerint a nézők járhatnak legjobban azzal, hogy két ilyen átlagon felüli képességű játékost egyszerre láthatnak a pályán.

A gallok ígéretes fiatal tehetségével, Franck Riberyvel kapcsolatban a tréner kifejtette: a lehetséges Zidane-utódként emlegetett játékos a legjobb példa arra, hogy mennyire kulcsszerep vár a cserejátékosokra.

„A csapat sikerességének kulcskérdése lehet, hogy a cserejátékosok hogyan teljesítenek, amikor lehetőséget kapnak” – mondta Raymond Domenech, akinek csapata a FIFA honlapján közölt híresztelések szerint a következőképpen áll majd fel: Fabien Barthez; Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal; Claude Makelele, Patrick Vieira, Florent Malouda, Zinedine Zidane, Thierry Henry, Djibril Cisse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik