Élet-Stílus

Rogge kritizálja a színészkedő játékosokat

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke tisztességes játékra szólította fel a pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság résztvevőit.

A NOB-vezető a Der Tagespiegel című lapnak nyilatkozva azokat a labdarúgókat kritizálta, akik színpadias eszközökkel, színészkedéssel próbálják meg félrevezetni a bírókat és igyekeznek jogosulatlan előnyhöz jutni. “Ha valaki ismert sportoló, köteles példát mutatni, már csak azért is, mert a média révén hatalmas figyelem irányul rá. Tisztességesen kell futballozni, a pályán mutatott viselkedés ugyanis hatással van a fiatalokra – fogalmazott Rogge.

A labdarúgástól eltérően rögbiben például soha nem nem lehet azt látni, hogy egy játékos a földön hempereg egy ütközés után. A rögbijátékosok egymásnak futnak, elesnek, időnként véreznek is, de sohasem csinálnak ebből drámát” – tette hozzá.

A NOB-elnök annak a reményének adott hangot, hogy a szövetségi kapitányok is azokat díjazzák majd rendszeres szerepeltetéssel, akik a színészkedés helyett a futballal törődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik