Élet-Stílus

Viduka visszavonul?!

A nemzetközi futballból való visszavonulás gondolatát fontolgatja Marc Viduka, az Ausztrál válogatott emblematikus figurája; a csatár családi okokra hivatkozik.

„Gondolkozom saját válogatottbeli jövőmről. A mostani vb-szereplésünk nagyban befolyásolhatja döntésemet” – fogalmazott a játékos, aki a The Sunday Age című lapnak nyilatkozva elmondta: „Egy gyermek apja vagyok, a következő is útban van. Nagyon hiányzik a családom, amikor úton vagyok.”

A brit Middlesbrough 30 éves erőcsatára megelégelte a sok utazást, így amennyiben Ausztrália válogatottja nem szerepel jól a mostani világbajnokságon, több mint kérdéses szerepvállalása a következő év Ázsia Kupáján. (Vidukáék válogatottja a jövő évtől már nem az óceáni-régióban szerepel.)

Viduka, aki eddig 6 alkalommal volt eredményes 32 válogatott mérkőzésén az újságnak kifejtette: nehezen viseli, hogy amíg európai focistáknak 2-3 órás repülési útjaik vannak, addig neki a „fél világot át kell repülnie”. „Majd egy hétig tart, míg átáll a szervezetem” – panaszkodott a csapat legismertebb játékosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik