Élet-Stílus

Holland áldozatok a vasárnapi felkészülési derbiken

Három játékosa is lesérült a holland válogatottnak vasárnap, Brazília iskolajátékkal hangolt, míg Elefántcsontpart és Ghána egyaránt magabiztosan abszolválta utolsó felkészülési mérkőzését a közelgő németországi vb előtt.

Hollandia-Ausztália 1-1 (van Nistelrooy 10.,Cahill 54. )

Hiába nevezte szuper csapatnak válogatottját a napokban Marco van Basten, vasárnapi teljesítményükre ezt csak nagyon nehezen lehetne ráfogni. Van Nistelrooyék csak erőlködtek utolsó felkészülési mérkőzésükön, ráadásul a csapatból hárman is – Cocu, van Bronckhorst és Wesley Sneijder – megsérültek. (Utóbbi állapota a legsúlyosabb.) Nem a legjobb előjel a „narancsosoknak.” Ezzel szemben az „auszik” teljesítménye akár még sokat sejtetőnek is nevezhető. Guus Hiddink Vidukáékkal is csodát tesz?

Elefántcsontpart-Szlovénia 3-0 (Drogba 35., 39., Boka 70.)

Az újonc afrikai együttes esélyeshez méltóan játszott, kérdés, vajon Didier Drogba jó formája meddig tart még? A Chelsea csatára megerőltetés nélkül duplázott. Ha folytatódik a szériája, nem kizárt, Elefántcsontpart a vb legnagyobb meglepetéscsapata lehet. A szlovének mesélhetnének a feketék masszív védősoráról.

Ghána-Koreai köztársaság 3-1 (Asamoah Gyan 35., Sulley Muntari 62., Michael Essien 81., Eul-Yong Lee 49. )

A két vb-résztvevő csatája izgalmas mérkőzést hozott, egyik fél sem kímélte magát. Az eredmény nem tükrözi hűen a távol-keleti játékosok harcosságát, amit a ghánai csapat pontosabb helyzetkihasználással tudott hatástalanítani. Az afrikaiak legnagyobb ásza, Essien is betalált, kritikusainak üzenve, hogy remek formában van. Dick Advocaat koreai játékosainak még van ideje felszívni magukat.

Japán-Málta 1-0 (Keiji Tamada 2.)

Zico válogatottja csalódást keltően játszott, kissé fáradtnak tűntek a „kék szamurájok”. Málta legerősebb összeállítású válogatottja ellen a közönség jobb játékot várt. A japánoknak mintha még mindig nehézségeik lennének az európai légkörrel, és a szokatlanul hűvös nyárral. Egyelőre úgy tetszik, statisztaszerep vár rájuk Brazília, Ausztrália és Horvátország csoportjában. Ezúttal is hiányzott belőlük a kamikáze-tűz.

Brazília-Új-Zéland 4-0 (Ronaldo 43., Adriano 51., Kaka 86., Juninho Pernambucano 92.)

A magyar válogatott után Ronaldinhoéknak sem okozott különösebb problémát az ausztrálok legyőzése. Geráékkal szemben a brazilok könnyedén, közönségszórakoztató játékkal diadalmaskodtak. Ronaldo gólja mutatja: ezen a szinten is létezik még komoly motiváció a bizonyításra. Az aranyérem esélyesei megnyugtató magabiztossággal menetelnek következő vb-elsőségük felé. Vajon megállítja-e őket valaki?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik