Élet-Stílus

Sevcsenkóval kell megmérkőznünk

Andrij Sevcsenko, az ukrán labdarúgó-válogatott klasszisa lesz a lengyelekkel közös 2012-es Európa-bajnoki pályázat arca. A támadó - aki hét évig játszott a rendezésre szintén pályázó Olaszországban, az AC Milanban - azonnal elfogadta a felkérést.

Sevcsenko a következő szezonban Angliában, a Chelsea együttesében lép majd pályára. A kontinensvetélkedő helyszínét december 8-án jelöli ki az európai szövetség végrehajtó bizottsága. A rendezési jog elnyeréséért a magyar-horvát és ukrán-lengyel közös kandidálások mellett Olaszország van versenyben.

Már bemutatkoztunk

Elsőként a három kandidáló közül a közösen pályázó Magyarország és Horvátország képviselői adták át végleges anyagukat, illetve ismertették röviden terveiket Lennart Johansson elnöknek és Lars-Christer Olsson főigazgatónak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában.

Az előzetes forgatókönyvbe aztán – a horvátok miatt – már a kezdés előtt hiba csúszott, ugyanis Ivo Sanader miniszterelnök, a közös bemutatkozás főszereplője nem érkezett meg időben a Genfi-tó partjára, így 15 percet csúszott az eredetileg 14 órára kiírt kezdés.

Gyurcsány videón üzent

A magyar-horvát 10 percet egy rövid, de rendkívül látványos és tartalmas kisfilm nyitotta, amelyben Gyurcsány Ferenc kijelölt és ügyvezető magyar miniszterelnök is üzent az UEFA-nak. A kormányfő kiemelte, hogy Magyarországon a sport a kultúra része, és garantálta, hogy ha a két szövetség megkapja a rendezést, emlékezetes tornát rendez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik