Élet-Stílus

Lehmannék hozták utolsó meccsüket

A pénteki napon a németek „önbizalomnövelő” mérkőzésen múlták felül Kolumbiát, az olaszok fáradtan játszottak, és a svédek sem nyújtottak meggyőző teljesítményt Chile ellen.

A jövő pénteken kezdődő hazai rendezésű világbajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott három góllal nyert Kolumbia ellen. A házigazdáknak ez volt az utolsó felkészülési találkozójuk a június 9-i, Costa Rica elleni nyitómérkőzés előtt.

Németország-Kolumbia 3-0 (2-0)
Gól: Ballack (21.), Schweinsteiger (37.), Borowski (70.).

A togói válogatott megszerezte idei első győzelmét, miután Vadúzban egy góllal nyert Liechtenstein ellen.

Liechtenstein-Togo 0-1 (0-0)
Gól: Coubadja (55.).

A két vb-résztvevő lausanne-i mérkőzése jócskán elmaradt a várakozásoktól. Elsősorban Olaszország maradt adós jó teljesítménnyel, de az ukránoknak is sokat kell még javulniuk, ha helyt akarnak állni a világbajnokságon.

Olaszország-Ukrajna 0-0

A dél-amerikai csapat egy tinédzsernek köszönheti, hogy nem kapott ki egy főiskolai hallgatókkal felálló együttes ellen. Ecuadort egy mindössze 16 éves tinédzser, Felipe Caizedo (74. und 87.) mentette meg a blamázstól.

Ecuador-Német főiskolai válogatott 4-3 (1-2)

A korábbi Afrika-bajnoknak három nappal Fehéroroszország ellen aratott 3-0-ás győzelem után pénteken nem volt újabb sikerélménye. A francia Roger Lemerre által irányított tunéziai együttes gólnélküli döntetlent játszott az uruguayiakkal.


Lehmannék hozták utolsó meccsüket 1

Ljungberg visszatért (Rediff)

Tunézia-Uruguay 0-0

Az angolai válogatottat néhány nappal Argentína után a törökök verték meg. Luis Oliveira Goncalves csapata a szünetben még egy góllal vezetett, de a második félidőben a világbajnokságról lemaradó törökök megfordították a mérkőzést.

Angola-Törökország 2-3 (1-0)
Gól: Akwa (31.), Arsenio Love (83.) illetve Necati Ates (53.), Nihat Kahveci (71.) és Halil Altintop (84.)

A svédek sem tudtak nyerni a pénteki felkészülési mérkőzésükön. Stockholmban 1-1-re végzett a skandináv csapat a selejtezőkön elbukó chileiekkel szemben. Lars Lagerbäck együttese Henrik Larsson révén szerezte meg az első félidőben a vezetést, a vendégek az 51. percben egalizáltak, és így igazságos eredménnyel zárult a találkozó. Először játszott lábsérülése óta Fredrik Ljungberg a válogatottban. Az Arsenal svédjét a tréner a félidőben lecserélte.

Svédország-Chile 1-1 (1-0)
Gól: Larsson (34.) és Humberto Suazo (51.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik