Élet-Stílus

250 lóerős lesz a Mégane

Erősebb és gyorsabb lesz az új Mégane RenaultSport, amit három hónap múlva mutatnak be a nagyközönségnek. Továbbra is lesz 3 és 5 ajtós kivitel is.

Erősödik a konkurenciaharc az alsó középkategóriás sportmodellek piacán. Az Astra OPC 2.0 literes turbómotorja veri a Golf GTI-t (200 LE), a Focus ST-t-t (225 LE) és a Renault Mégane RS-t is. De a 240 lovas Astra tulaj sem örülhet soká, hiszen jön a Mazda3 MPS 250 lóerővel. Sőt, a Renault mérnökei sem ülnek a babérjaikon, és átdolgozták a Mégane motorját.

Ősszel a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a módosított kocsi, amelynek legfőbb előnye a jelenlegi változathoz képest a 25 lóerővel erősebb motor. Mindez nem arra kell, hogy a legtöbb konkurens elé kerüljenek teljesítményben, hanem a távolság megőrzéséhez Clio RS és a Mégane RS között. Az új sport Clio ugyanis erősebb lett 18 lóerővel, mint elődje volt.

A Renault-tól származó információk szerint az extra lóerők mellé egy új rendszert is kifejlesztettek, ami kedvező hatással lesz a kocsi irányíthatóságára. Erről azonban nem árultak el többet. Valószínűleg nem négykerék-hajtásról lesz szó, inkább egy önzáró differenciálmű beépítéséről, ami gyorsabbá teszi a kocsit, és a kormányzáson is javít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik