Élet-Stílus

Továbbfejleszti hálózatát a GTS-Datanet

A Datanet az év végéig 1,1 milliárd forintot költ fejlesztésre, terveik szerint a jövő év végére a lakosság negyede számára elérhetőek lesznek szolgáltatásaik.

A GTS-Datanet egyelőre csak ügyfelei körében elérhető új szolgáltatása vezetékes telefon előfizetése nélkül teszi lehetővé a szélessávú internetezést. A cég saját felmérése szerint az emberek 70 százaléka csak azért vagy elsősorban azért tart fenn vezetékes telefonvonalat, mert az az ADSL-előfizetéshez szükséges.

A probléma az ún. teljes hurokátengedéssel kerülhető ki, melynek lényege, hogy a telefonközponttól az előfizető készülékéig húzódó vezetéket a Datanet a tulajdonostól bérbe veszi, és az internetszolgáltatást a központokba betelepített saját eszközeivel végzi.

A “csupasz ADSL” mellett (azzal együtt számlázva) a cég ugyanakkor hagyományos és IP-alapú telefonszolgáltatást is biztosít, havi előfizetési díj nélkül.

A jelenlegi ügyfélkör már nyáron válthat az új csomagokra (melyek ára a cég ígérete szerint nem lesz több az átlagosnál) ősztől pedig minden olyan ADSL-előfizető megrendelheti őket, aki a fejlesztések által addig lefedett területen lakik.

2007-ben a megyeszékhelyeken és más nagyobb városokban (összesen 40 településen) folytatódik a (már nagyságrenddel drágább) fejlesztés, melynek végén a szolgáltatás az ország lakosságának negyede számára lesz elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik