Élet-Stílus

Megvennék a Midlandet

Ismét felvetődtek a Midland eladásáról szóló hírek. Ám most nem az eladó, hanem egy vevő jelezte igényét.

A holland RaceReport nevű magazin számolt be a hírről, mely szerint Christijan Albers szponzora, a Lost Boys megvásárolná a Midland-csapatot. Jelenleg körülbelül évi 12 millió dollárt fizetnek azért, hogy a holland pilóta a Forma–1-ben versenyezzen.

Állítólag 128 millió dollárt kínált a Lost Boys tulajdonosa, Michiel Mol a Midlandért a jelenlegi tulaj Alexander Shnaidernek. Az orosz származású milliárdos meg is erősítette a híreket. „Ez egy érdekes ajánlat, de szívem szerint nem adnám el, még nem készültem fel rá. Néha úgy érzem, jobb lenne, ha nem kaptam volna ilyen ajánlatot” – mondta Shnaider a monacói találkozó után.

Michiel Mol is megszólalt az ügyben: „Shnaider azt mondta nekem, hogy nem akarja elkapkodni a döntést. Én megértettem, hogy szüksége van némi időre az ajánlatot átgondolni.”

Korábban is szó volt arról, hogy eladó lenne a Midland, ám akkor pénzügyi gondokról szóltak a pletykák, amit többször cáfoltak. Úgy tűnik, az idei évben a csapat a fejlődés útjára lépett, annak ellenére, hogy költségvetésük igencsak szűkös. A büdzsé nemcsak a szponzoroktól, illetve a pilótáktól érkező pénzből áll, de függ a tulajdonos által nyújtott támogatástól is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik