Élet-Stílus

Csődveszélyben a Budapest Honvéd

admin
admin

2006. 06. 01. 17:46

Csődveszélybe került a Budapest Honvéd, ugyanis elállt vételi szándékától az a befektetői csoport, amelyik kiszerette volna vásárolni a többségi tulajdonos Piero Pini üzletrészét.

“A kialakult helyzetben – annak ellenére, hogy a klub érvényes licenccel rendelkezik – a csapatot működtető társaság elérte a működőképessége határát, kénytelen vagyok a hatóságok irányába a szükséges lépéseket megtenni” – közölte a futballklub kisebbségi tulajdonosa közleményben.

A távirati iroda kérdésére Kiss Zsolt elmondta: mivel az adósságokra jelenleg nincs fedezet, ügyvezetőként kötelessége csődeljárást kezdeményezni. A kérdésre, hogy erre mikor kerülhet sor, úgy reagált, előbb össze kell hívnia a társaság taggyűlését.

A csődeljárás a patinás, 13-szoros bajnok, 5-szörös kupagyőztes egyesület végét jelentheti, mivel a versenykiírás szerint így sem az első, sem a másodosztályban nem indulhatna a csapat.
Arra a felvetésre, hogy hétvégén pályára lép-e a Honvéd, Kiss azt mondta: “Remélem. A játékosokat pénteken tájékoztatom a kialakult helyzetről”.

A klubtól származó információk szerint a befektetői csoport -amelyet Csiba Gábor, az Interspar vezérigazgatója vezet –
Pini miatt döntött a tárgyalás beszüntetése mellett, az olasz üzletember ugyanis többször módosította az álláspontját, illetve valótlanul festette le az egyesület anyagi helyzetét. Mindössze 26,6 millió forintos adósságról számolt be, holott június 30-ig, az idény végéig a folyamatban lévő peres ügyekkel együtt várhatóan 157,7 millió halmozódik fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.