Élet-Stílus

A csapat sztárja: Maciej Zurawski

Születési idő: 1976. szeptember 12.
Magasság/Súly: 180 cm/74 kg
Poszt: csatár
Jelenlegi klubja: Celtic
Válogatottság/Gólok: 50/15
Első válogatott mérkőzése: Szlovákia-Lengyelország 1998. november 10.

A jelenlegi legpiacképesebb lengyel labdarúgó Maciej Zurawski, aki tavaly óta a skót Celtic szurkolóinak egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát. A csatár fantasztikus teljesítménye nélkül Lengyelország válogatottja most nem lenne vb-résztvevő. Zurawski selejtezőkön elért hét találata közül több is sorsdöntőnek bizonyult, így szerzője méltán vált nemzeti hőssé az elmúlt egy évben odahaza. Remek formában érkezett Németországba, ha elbírja ezt a felelősséget, folytathatja sikeres évét.

Az elsőként Warta Poznanban bemutatkozó támadó 1999-ben igazolt Wisla Krakow csapatához, ahol négyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztesként tavaly köszönt el. Többszörös gólkirályi címe remek ajánlólevél volt a skót Celtic csapatához, ahol a legutóbbi szezon 15 meccséből 12-szer volt eredményes.

Zurawski második vb-jén vesz részt. A négy évvel ezelőtti tornán nem sikerült maradandót alkotnia, noha mindhárom csoportmeccsen játszott. Most remek lehetősége van arra, hogy bizonyítsa: valóban jó formában van. Szerényen még azt sem zárta ki, hogy a torna gólkirálya lesz.
A lengyel futball fejlődését mutathatja, ha a válogatott továbbjutva a csoportból sikerrel venné a nyolcaddöntőt. Ehhez mindenképpen szükség lesz Zurawski góljaira is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik