Élet-Stílus

A bajorok ismét lecsaptak

Lukas Podolski, a Bundesliga első osztályából kiesett 1. FC Köln csatára a Bayern München csapatához igazol.

A bajor csapat az utóbbi években rendre megszerezte a hazai riválisok legnagyobb sztárjait. Így került az együtteshez többek között a jövőben a Chelsea-ben futballozó Michael Ballack, Ze Robertó, vagy Ismael, a 2005-ös bajnok brémai csapat védője.

Már hónapokkal óta nyílt titokként kezelték Lukas Podolski, a legnagyobb német tehetségnek tartott focista átigazolását annak ellenére, hogy érvényes szerződése volt a klubjával. Maga a csatár is többször elmondta, hogy amennyiben a csapata kiesik, szeretne eligazolni, hogy továbbra is az első osztályban szerepelhessen. Miután az 1.FC Köln nem tudta kiharcolni a bennmaradást, gyakorlatilag eldőlt, hogy Podolski elszerződik.

“A részletekbe menően mindenben megegyeztünk. Elégedettek vagyunk a megállapodással – jelentette be Wolfgang Overath kölni elnök. Sportszerű tárgyalásokon vagyunk túl, minden jót kívánunk Poldinak.”

Overath nem árulta el, hogy a bajorok mennyit fizettek a válogatott játékosért, akinek eredetileg 2008-ig szólt a szerződése Szabics Imre csapatánál. Becslések szerint tízmillió euróról van szó és a 20 éves Podolski 2,5 milliót keres majd idényenként Münchenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik