Élet-Stílus

Változhat a kultúrpolitika

admin
admin

2006. 05. 31. 08:54

A kedden meghirdetett kormányprogram gyakorlatilag az eddig megkezdett programok folytatását hirdette, de a Magyar Hírlap szerint jelentős módosítások várhatóak a kultúrfejezetben.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy az újonnan felálló Oktatási és Kulturális Minisztérium projektközpontú szemlélet mentén stratégia helyett operatív programokkal kívánja a kreatív kultúrát kiterjeszteni. A lap úgy tudja, hogy az új kabinetben hangsúlyos szerepet kap az országkép kialakítása, a kultúra finanszírozásának áttekintése, átvilágítása. Emellett az új minisztérium igyekszik még inkább bevonni a magántőkét és EU-s pénzeket.

Míg az első 100 lépés program meg sem említette a kultúrát és a médiát, addig a kormányprogramban három oldalt szántak rá. A kormány továbbra is folytatja az Alfa, a PANKKK, a Tengertánc és a Közkincs programot. Ugyanakkor a kulturális intézményeket ezentúl elsősorban uniós forrásokból és a magántőke bevonásával támogatják. 2008-at, Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulóját pedig „ A magyar reneszánsz évének” nyilvánítják. A kormányprogram szerint a következő ciklusban megszülethet az új médiatörvény.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.