Élet-Stílus

Ma játszik a Guns’n’Roses

A már rocklegendának számító Guns’n'Roses a 2003-as botrányt feledtetve a tavasz utolsó napján ezúttal valóban fellép hazánkban. Sőt, idén napvilágot lát a hét éve ígérgetett Chinese Democracy című albumuk is.

Alapító tagok:

Axl Rose (ének)
Rob Gardner (dob)
Saul Hudson – Slash (gitár)
Duff McKagan (basszusgitár)
Izzy Stradlin (gitár)
Steven Adler (dob)

Nagylemezek:

1987 Apetite For Destruction
1988 GN’R Lies
1991 Use Your Illusion I
1991 Use Your Illusion II
1993 Spaghetti Incident
1998 Live Era ’87-’93
2004 Greatest Hits

Április 24-én Gilby Clarke, a Guns’n’Roses exgitárosa tartott koncertet az A38 hajón (aki Izzy Stradline-t váltotta a csapatban), május 31-én pedig maga a Hollywood Rose és az L. A. Guns 1985-ös egyesüléséből létrejött igazi kemény rockzenét játszó, már-már legendássá vált zenekar játszik a Sportarénában.

Úgy tűnik, a zenekar meggondolta magát, és felülbírálta korábbi ígéretét, miszerint ne is számítsunk arra, hogy fellépnének egy olyan országban, ahol a 2003-as botrányhoz hasonló előfordulhat. Közel három évvel ezelőtt ugyanis néhány ügyeskedő „megalapítva” a GNR European Management Kft.-t, megkereste a Magyar Repülőszövetséget, majd teleplakátolta a fővárost a budaörsi reptéren rendezendő rockkoncertről, amelynek apropójaként a máig ki nem adott Chinese Democracy című album bemutató turnéját jelölték meg. A szeptember 26-i koncertre a jegyeket a Lurdy Ház parkolójában felállított kis pultnál árulták, tizenkétezer forintért. Jól mutatja a zenekar hazai népszerűségét, hogy bár rövid időn belül fény derült a csalásra, egyes források szerint mégis 704 ezer forintnyi kárt okozott a „vállalat”.

Lesz koncert

Szerdán viszont biztos lesz koncert. Axl Rose – a Guns énekese – a következőket nyilatkozta a turnéval kapcsolatban: „Anglia és Európa mindig is különleges kihívás volt számomra. Legutóbbi fellépésünk alkalmával olyan hatást tett ránk ez a közeg, hogy biztosak voltuk benne, mindenképp visszajövünk, tekintve hogy hihetetlenül zseniális közönséggel volt itt dolgunk.”

Lesz album

Újabb jó hír a rajongóknak, hogy a zenekar ígérete szerint idén már tényleg kiadják a már hét éve érlelődő albumukat: a Chinese Democracyt, amivel kapcsolatban Axl egy helyen azt nyilatkozta, hogy a hangszerelése helyenként a Queenére emlékeztet. Az énekes – rá jellemzően – úgy előlegezte meg a rajongói véleményt, hogy azt mondják majd: ez nem is Guns, ez már Axl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik