Élet-Stílus

Helytállt a magyar válogatott

A találkozó kezdete előtt a legendás Aranycsapatból Grosics Gyula és Buzánszky Jenő köszöntötte a két csapat játékosait. Az angol himnusz alatt a két kapu mögötti lelátón felemelt kartonlapokból a szigetországiak nemzeti lobogója rajzolódott ki.

Játszott a csapat

Az angolok érezhetően rögtön a mérkőzés elején szerették volna döntésre vinni a dolgot, de az első – nem túl erőteljes – rohamok visszaverése után a magyarok egyenrangú partnerei lettek a szigetországiaknak.

Bozsik Péter legénysége komoly gólhelyzetet nem tudott kidolgozni, de a vendégszurkolók Huszti ígéretes lövése után a “játszik a csapat” rigmust kezdték skandálni. A mérkőzés mindettől függetlenül nem volt magas színvonalú, és az iram sem öldöklő, ezt jelzi, hogy pár perccel a szünet előtt a mexikói vb-ről ismert hullámzásba kezdett a közönség.

Mielőtt unalomba fulladt volna a találkozó, Anglia büntetőhöz jutott, de kihagyta azt, a hátralévő perceket pedig némi szerencsével “bekkelte ki” a magyar csapat. Az előző játékrész okozta izgalmak következtében felpaprikázott angol csapat jött ki az öltözőből.


Helytállt a magyar válogatott 1

Tóth Balázs és Steven Gerrard (MTI)

Dárdai betalált

A hazaiak mezőnyfölénye hamar góllá érett, majd rövid időn belül ismét betaláltak. Mielőtt azonban a magyar szurkolók azon kezdtek volna gondolkodni, mennyi lesz a vége, Dárdai bombagóljával – csapatkapitányhoz méltóan – megnyugtatta társait.

Ezt követően ismét kiegyenlítetté vált a játék, de az első félidővel ellentétben ezúttal lüktetett a mérkőzés. Az utolsó negyedórára kissé elfáradt a magyar együttes, amelyet az angolok újabb góllal büntettek.

Összességében kiegyenlített, ám gyenge színvonalú első, valamint többnyire angol fölényt és megérdemelt győzelmet hozó, jó iramú második félidőt láthatott az “Álmok Színházának” is nevezett Old Trafford közönsége.

Eredmény: Anglia-Magyarország 3-1 (0-0)
Manchester (Old Trafford), 56 336 ezer néző
Bíró: Peter Vink (holland)
Gólszerzők: Gerrard (48.), Terry (52.), Crouch (86.), illetve Dárdai (56.)
Sárga lap: Campbell (79.), Beckham (90.), illetve Dárdai (40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik