Élet-Stílus

Eriksson dicsérte a magyarokat

75 percig egyenrangú ellenfelei voltunk az angol válogatottnak – nyilatkozta a mérkőzés után Bozsik Péter szövetségi kapitány, akit egyedül a harmadik gól bosszant.

“Elégedett vagyok a mutatott játékkal, egyedül a harmadik bekapott gól bosszant, sokkal szebb estét zártunk volna, ha azt elkerüljük. Negyedóra gyengébb teljesítménye miatt szenvedtünk vereséget, ugyanis a másik 75 percben egyenrangú partnerei voltunk az angoloknak” – nyilatkozta Bozsik Péter szövetségi kapitány az angol válogatottól kedden elszenvedett, 3-1-es vereség után.

Bozsik csapatából Éger Lászlót, Molnár Balázst, a gólszerző Dárdai Pált, valamint a Komlósi Ádám sérülése után már a 9. percben beálló Vanczák Vilmost emelte ki, de szerinte – negatív értelemben – senki nem lógott ki a csapatból.

“Az első angol találatnál elaludtunk, hiszen a labda nagyon magas ívben szállt Gerrardhoz. A második és harmadik gólnál is hibáztunk, különösen utóbbi esetben volt látványos a rontás. Cole-t faultolni kellett volna miközben a kapu felé vezette a labdát, ráadásul rosszul is helyezkedtünk, mert Crouch szabadon vehette át a labdát” – elemezte Bozsik a bekapott gólokat az MTI kérésére. “Nem véletlen, hogy két gólt is jobbról kaptunk” – tette hozzá kissé keserűen a magyar kapitány.

A cserékkel kapcsolatban megjegyezte, Torghelle Sándort az egyenlítésért küldte a pályára, míg Vadócz Krisztiánt azért, hogy “beleszagoljon egy ilyen mérkőzésbe”.

Eriksson türelemre intette játékosait

Eriksson egy órával a mérkőzés után elégedetten állt a sajtó rendelkezésére, ugyanakkor elismerte, az első félidőben gyengébb teljesítményt nyújtott csapata, ennek magyarázataként pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy játékosai komoly terhelést kaptak, így kissé fáradtak voltak.

“A szünetben megbeszéltük, hogy türelmesebben kell játszanunk, mert az ellenfél kilenc futballistája is hátrament védekezni. Az új taktikai formációnk bevált, hiszen Gerrard gyakran felért Owen mellé, egy ilyen alkalommal gólt is szerzett, Carragher pedig jól szűrte a vendégek támadásait, amit az is mutat, hogy nem volt sok helyzete a magyaroknak” – mondta a svéd szakvezető.

Eriksson Bozsik válogatottjával kapcsolatban elárulta, hogy jobb volt, mint azt előzetesen gondolta, és annak ellenére egységes csapat benyomását keltette, hogy új együttesről van szó. Bozsik nem volt ilyen udvarias a vendéglátókkal: hiányzik az átütőerő a szigetországiakból – vélte a mérkőzés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik