Élet-Stílus

Súlyos büntetést kapott az Újpest

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy az MTK Budapest elleni hazai mérkőzésén történt rendbontás miatt hat hónapra, azaz november 30-ig megvonja a pályaválasztói jogot az Újpest FC csapatától.

Ez azt jelenti, hogy a bajnoki címért harcoló lila-fehér együttes már az FC Fehérvár elleni szombati, utolsó fordulóbeli találkozóját sem játszhatja le a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban, mert ugyan a határozat ellen fellebbezhet a klub, az esetleges tiltakozásnak nem lesz halasztó jellege. Az egyesületnek azért kell bűnhődnie, mert az ominózus, május 20-i találkozót követően mintegy 15, a 2-1-es MTK-sikeren felbőszült újpesti szurkoló berohant a pályára, egyikük megütötte Bede Ferenc játékvezetőt.

Egy másik meglökte őt, egy harmadik pedig megkergette Kanta Józsefet, a vendégek csatárát.”Rendkívül elszomorít minket a döntés, többször is éreztük már ebben a bajnokságban, hogy szeretnének minket megfosztani az aranyéremtől” – reagált a büntetéssel kapcsolatban az MTI érdeklődésére Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője.

“Természetesen nem csüggedünk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a pályán szerezzük meg a bajnoki címet. Lelkileg csak tüzel minket ez a határozat, így szombaton a Fehérvár ellen kettőzött erővel hajtunk majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik