Élet-Stílus

A Charlton Athletic-et választotta Király Gábor edzője

Iain Dowie-t, a Crystal Palace FC népszerű mesterét – a magyar válogatott kapus, Király Gábor trénerét - nevezték ki a Charlton Athletic FC új vezetőedzőjévé – adta hírűl kedden UEFA hivatalos honlapja.

“Ez nekem egy fantasztikus lehetőség, remélem a Charlton számára is az lesz” – fogalmazott a 41 éves egykori északír válogatott Iain Dowie, aki két és fél év után igazol most a londoni rivális egyesülethez. A szakembernek idén nem sikerült feljuttatnia az angol élvonalba pályázó, onnan tavaly kiesett csapatát, a Crystal Palace FC-t.

A dél londoni “kristályosokat”erősítette az elmúlt két évben a magyar válogatott kapusa, Király Gábor, aki most – amennyiben nem igazol másik klubhoz – új edzővel várja majd a júliusi felkészülést.

A Charlton csapatát a szezon végén 15 év után önszántából hagyta el Alan Curbishley, akinek helyére most érkező Iain Dowie-t a hír hallatára élesen bírálta a Crystal Palace FC elnöke, Simon Jordan.

“Dowie azzal az indokkal kérte a felmentését, hogy vissza akar térni északra, hogy többet lehessen a családjával” – mondta az elnök, aki hozzátette: jogi lépéseket fontolgat a szakember ellen, mivel véleménye szerint Dowie csúnyán becsapta őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik