Élet-Stílus

240 ezer euró a francia győzelmi “fejpénz”

A francia futballválogatott minden tagja 240 ezer eurós pénzjutalomra számíthat, ha a csapat megnyeri a németországi világbajnokságot.

A lapok által megszellőztetett szövetségi (FFF) felajánlás egyszersmind azt a kitételt is tartalmazza, hogy ugyanakkor semmi nem jár, ha az együttes nem jut tovább csoportjából a legjobb 16 közé.

A francia média szerint az FFF hivatalosan nem közölte a játékosokkal a prémium összegét, viszont – írja a L’Equipe – elképzeléséről a szövetség vezérkara kétórás egyeztetést folytatott a válogatott meghatározó embereivel, így Barthezzel, Henryval, Makelelével, Sagnollal, Thurammal, Vieirával és Zidane-nal.

A Kékek – becenevükön Les Bleus – mindenesetre világbajnokként is kevesebbet keresnének, mint 1998-ban, amikor vb-elsőségüket fejenként 244 ezer euróval honorálták. Még feltűnőbb a prémiumcsökkentés a 2002-es vb “fejpénzeivel” összevetve, hiszen négy esztendeje 300 000 euró járt volna minden érintettnek világbajnoki címvédés esetén. Más kérdés, hogy a szövetségnek nem kellett a trezor mélyére nyúlnia, mivel 2002-ben még a csoportból sem tudtak továbblépni Zidane-ék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik