Élet-Stílus

Eriksson nem tartalékol a magyarok ellen

A tervek szerint a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát kedden Manchesterben, a magyarok elleni mérkőzésen Sven-Göran Eriksson, a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-vb-re készülő angol válogatott szövetségi kapitánya.

Nem játszhat Wayne Rooney, aki lábközépcsonttörése után lábadozik. A helyén Peter Crouch (FC Liverpool) szerepel majd, a másik csatár Owen (Newcastle United) lesz. A középpályán a csapatkapitány Beckham (Real Madrid) mellett Frank Lampard (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool) és Joe Cole (Chelsea) jut szerephez, míg a kapus Paul Robinson (Tottenham Hotspur) előtt Neville, Ferdinand (Manchester United), Sol Campbell és Ashley Cole (Arsenal) alkotja majd a védelmet.

A manchesteri találkozó magyar idő szerint 21:05 órakor kezdődik.

Az angol válogatott tartalékjai Readingben a múlt héten nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek a fehéroroszoktól. Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány 23 fős keretéből a mostani „B” csapatban – néhány kivételtől eltekintve – azok jutottak szóhoz, akik valószínűleg csak csereként játszanak a vb-n. A vesztes meccsen ráadásul lesérült Robert Green, a nemzeti együttes harmadik számú kapusa, akinek a helyére a svéd tréner már behívta Scott Carsont, a Liverpool 20 éves hálóőrét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik