Élet-Stílus

Bozsik nehéz meccsre számít

Bozsik Péter szövetségi kapitány csapata rövidpasszos játékkal próbál lépést tartani kedden az angolokkal. Keretet délelőtt hirdet a múlt héten sikeresen debütáló tréner.

“Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mivel a fehéroroszok elleni vereség valószínűleg felpaprikázta az angolokat, ráadásul a vb előtt nyilván szeretnék megmutatni, hogy a favoritok közé tartoznak. Mi a rövidpasszos, labdatartó játékra készülünk, s ennek megfelelően állítom majd össze a kezdőcsapatot, amelyet a kedd délelőtti taktikai értekezlet után hirdetek ki” – mondta Bozsik az MTI-nek.

A szövetségi kapitány arra a kérdésre, hogy miként tervezi hatástalanítani az angolok támadásait, egyben Michael Owent, azt válaszolta, hogy nem lesz követő emberfogás, illetve kidolgozta a megfelelő taktikát az egy-, a két- és a háromcsatáros játék ellen is. A magyar támadásokat illetően arra utalt, hogy – akárcsak Új-Zéland ellen – egy ékkel áll fel a válogatott és őt két szélső támadó segítené. Szavaiból úgy tűnt, hogy ismét Szabics Imre, illetve Gera Zoltán és Huszti Szabolcs feladata lesz a gólszerzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik